• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Каталуния ще получи още по-широка автономия от тази, на която се радва

Каталуния ще получи още по-широка автономия от тази, на която се радва

/КРОСС/ Премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон се опитва да изнуди Мадрид за по-широка автономия, а причините за този референдум за независимост са чисто икономически, коментира в „Преди всички" по БНР Владислав Пунчев, международен редактор,член на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България.

„Каталуния живее с мисълта, че дава много повече от гледна точка на данъци и приходи на централния бюджет, отколкото получава в замяна. Само през миналата година това, което е дала на централния бюджет, се изчислява на около 10 милиарда, въпреки че някои анализатори смятат, че е повече от 10 милиарда евро. А това, което се е върнало обратно към автономната област, се изчислява на около 1/5".

Журналистът коментира, че в самата област Каталуния по-голямата част от живеeщите не желаят отцепване от Испания и прогнозира:

„Преди провеждането на този незаконен референдум, Мадрид действа с твърда ръка и до голяма степен радикализира и настърви каталунските избиратели. Самата Каталуния е доста разделена - почти по равно, да не кажа, че повечето от каталунците не желаят отцепването от Испания. В крайна сметка решението е може би федерализирането на Испания, по-широка автономия, може би промяна в Конституцията, не са изключени обаче и оставки, тъй като Пучдемон разочарова своите поддръжници и своите избиратели.Страстите трудно ще се успокоят, но смятам, че Каталуния ще получи още по-широка автономия от тази, на която се радва".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.