• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Връчиха наградите „Златно сърце” на социално отговорните организации

Връчиха наградите „Златно сърце” на социално отговорните организации

/КРОСС/ Двадесет и един благотворителни проекта и социални инициативи в общо 10 различни категории получиха официално признание в петото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце" на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. Церемонията се състоя вчера, 4 декември в хотел Хилтън.

Сред наградените имаше представители на частния сектор, медиите, политиката и неправителствените организации. Г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Р България спечели награда в категория „Патриотични дейности", за своето председателство на Националния инициативен комитет за честване на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев. „Тази награда е за всички, които вярват, че националната памет е най-ценното ни богатство" - допълни г-жа Караянчева.

В категория „Образование, обучение и развитие" бяха отличени две компании. Пощенска банка грабна награда за съвместния си проект със СофтУни в подкрепа на българското образование, а Виваком бе отличен за Инвестиции в дигитализацията на образованието. Кауфланд България спечели приз в категория „Устойчиво развитие", за Цялостна корпоративна социална отговорност и благотворителна дейност. Мобилният оператор А1 тази година спечели два приза - в категория „Подкрепа на беззащитните", за подкрепа на Националната асоциация за приемна грижа и в категория „Отговорен работодател", за своя социален ангажимент и грижа за служителите. Със своята кампания „Слънчеви деца", награда спечели и dm България в категория „Информационни кампании за превенция и устойчивост". Дженерали Застраховане АД заслужи отличие за Цялостна социална отговорност и инвестиции в обществото с проект „Устойчиво развитие" в категория „Корпоративен гражданин", в която бе отличен за поредна година и Рефан България - за своята активна социална политика и инвестиции в обществото.

Три организации получиха приз в категория „Цялостна корпоративна отговорност и благотворителна дейност" в петото издание на „Златно сърце". Кредисимо ЕАД спечели отличие за Цялостна корпоративна социална отговорност за по-добър живот. За социалния си проект „Забавно лято, грижовна есен" награда получи и тютюневият гигант Philip Morris, а Naxex Technological Development пък грабнаха приз за доброволчески труд и финансова подкрепа за множество каузи. Още две родолюбиви организации бяха отличени в категория „Патриотични дейности" - Фондация „Нашият дом е България" на арх. Пламен Пламенов Мирянов от „Артекс Инженеринг" спечели приз за Родолюбиви инициативи за съхранение на патриотичния дух на българите и популяризиране на националните природни богатства на България, а Витамин Арт с основател Татяна Узунова пък грабна приз за повишаване и съхранение на националното самочувствие.
В категория „Медиите и социалните каузи" отличие спечелиха три национални медии. Нова Броудкастинг Груп грабна награда за кампанията си „Нова подкрепя българските филми", а БНТ2 пък си заслужи отличие за своя Образователен блок „Знание.Bg". Радио FM+ бе отличено за дългогодишната си кампания „Убий скоростта, спаси дете".
Тази година широка публичност и акцент получиха и множество организации от неправителствения сектор, които заслужиха признание в категория „Неправителствени организации в действие". Фондация за социална промяна и включване спечели награда за програмите си „Дом Възможност" и „Ранно детско развитие". За подкрепата на хора в нужда и развитие на селските райони отличие спечели и Фондация „7 каузи", която от лична публикация в социалните мрежи се превръща в активна дейност в над 15 града. Сдружение „Аутизъм днес" отново бе отличено за своите дългогодишни Добри практики за развитие на деца с аутизъм, а хотел и сдружение „Маринела" пък получиха приз за подкрепа на таланти и хора в неравностойно положение.
„Активното социално и обществено отговорно поведение и мислене в България става все по-осъзнато с всеки изминал ден. Бизнесът, политиката, неправителственият сектор, отделните личности все по-ясно си дават сметка, че светът е устроен по този начин - щом искаме да получим, трябва и да дадем. Ние живеем в ерата на глобалното инфомационно общество и не можем, и не бива да стоим в страни както от благата, които ни предлага, така и от проблемите, с които ни среща. Като отличаваме добротворчеството и споделяме доброто, вярваме, че ще го умножим" - сподели Даниел Димитров, изпълнителен директор и издател на списанията Business Lady и Bulgaria Business Review, и основател на Business Lady Club.

Сред специалните гости, които връчиха награди на отличените организации, бяха още: Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика; Амелия Гешева, заместник-министър на културата; Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи; д-р Калин Поповски, заместник-председател на Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика и член на Парламентарната комисия по здравеопазване; Петър Начев, директор на Дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции"; доц. Милен Михов, заместник-председател на Парламентарната комисия по образованието; Станислава Стоянова, член на Парламентарната комисия по образование; Мила Захариева, председател на Business lady Club и Мария Кръстева, почетен председател на Business Lady Club.

Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев изпрати поздравителен адрес до организаторите по повод петото издание на инициативата „Златно сърце". „Вярвам, че вашият пример ще мотивира повече хора да се присъединият към него и да станат съпричастни към подобни инициативи. Вдъхновението идва от постигнатите резултати, а благодарение на вас имаме възможност пряко да се срещнем с успеха и добрия пример" - пише г-н Кралев.

По време на събитието беше разиграна благотворителна томбола за талантливи български деца - част от проекта „Таланти в действие" на Сдружение „Успешни в България" - инициатива на дамите от Business Lady Club. „Чрез дейността на сдружение „Успешни в България" се стремим да покажем на българските деца, че е възможно да сбъднат мечтите си в България" - заяви г-н Даниел Димитров. Събраните средства бяха разделени между талантливите деца от Фондация „Консонанс" за проекта „Импровизация и Токата - 120 години от рождението на Панчо Владигеров" с за цел да представи творчеството на големия български класик Панчо Владигеров в юбилейната му година, и Спортен клуб „Ритмика", които цяла вечер радваха гостите със своите музикални и танцови заложби и изпълнения. Гостите бяха посрещнати под звуците на неповторимия Класик Арт струнен квартет и ансамбъл, насладиха се на изключителния талант на певицата Цвети Радойчева и имаха удоволствието да опитат вината на New Bloom Winery, в серията PIXELS.
По време на официалната церемония бяха представени още два социални проекта - Център за специална образователна подкрепа Лозенец, децата от който бяха изработили сувенири, целящи набирането на средства за изграждането на детска площадка в двора на училището за деца със специални образователни потребности от 6-то помощно училище, който подпомогна и Стела Даскалова с благотворителната продажба на нейните бестселъри за възпитанието на деца. Както и първият по рода си календар с новородени недоносени бебета с арт фотографии, чиито инициатор е Теодора Янкова, нюборн фотограф. Предстои да бъде издаден календар „Pearl in the ShellCalendar" за 2019 г., средствата от продажбата на който ще бъдат дарени в интензивно неонатологично отделение за недоносени деца, за закупуването на апаратура, която да поддържа жизнените им функции.

Водещи на официалната част бяха актьорите Йоана Буковска-Давидова и Илия Георгиев. Партньори на тазгодишната церемония „Златно сърце" на списание и клуб Business Lady бяха информационна агенция и радио Фокус, информационна агенция Кросс, БНТ2, радио FM+, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia.BG, Manifesto.BG и Flashnews.bg. Както и всички приятели и партньорски организации, които осигуриха подаръци за благотворителната томбола - Жана Иванова от издателска къща Жануа'98" (книги), Стела Даскалова (бестселърите си) и Куайсер фарма (продукти на Допелхерц).

Наградите „Златно сърце" целят публичност на усилията на компании, НПО, институции и физически лица, подкрепили различни каузи със социален и обществено значим характер, като по този начин се даде пример и бъдат насърчени все повече компании и личности да се включат в подобни инициативи. Този проект на списание Business Lady е още едно продължение на основната цел на изданието - да дава гласност на различни професионални успехи, качества и постижения, споделяйки добрите практики и изпитани управленски модели както на организацията, така и на нейните комуникации и обществена отговорност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.