• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В България завърши седмицата на Северен Кавказ

В България завърши седмицата на Северен Кавказ

/КРОСС/ В България завърши седмицата на Северен Кавказ, в която местните власти, бизнесът и туристите бяха запознати с възможностите и потенциала на северокавказките региони на Русия. Според резултатите от мероприятията беше решено да се подсили деловата част на следващите форуми, в частност, в онези страни, където ще се провеждат, да бъдат посещавани местните предприятия.

"Разбира се, ние ще направим дълбок анализ, ще получим обратна връзка от ръководителите на делегациите, творческите колективи, за да отработим формата. Още сега разбираме, че трябва да се подсили деловата част, да се включат в програмата посещение на отделни предприятия. Така например, Кабардино-Балкария в рамките на този фестивал излезе с инициатива и ние успяхме благодарение на българските колеги да организираме екскурзия до млечна ферма. Още сега ние ще мислим, как на следващите фестивали да направим посещения на малки групи, за да могат производителите, фермерите, предприемачите да разгледат предприятия от своя профил и да поговорят със своите колеги ", - каза Аристов.

Проведеният в България фестивал бе организиран по поръчение на първия заместник-министър на РФ по въпросите на Северен Кавказ, куратор на фондация "Посети Кавказ" Одес Байсултанов. Мероприятието стана първият форум-презентация на северокавказките региони в дейността на фондация "Посети Кавказ". В състава на делегацията от Северокавказкия федерален окръг (СКФО) бяха производители на алуминиеви профили, оборудване за газовата промишленост, на хранителни продукти, селскостопанска продукция. На срещите с властите на България те разказаха за своите производства и изразиха готовност да експортират в тази страна. Предприемачите се срещнаха с търговския представител на Русия в България Константин Артюшин и отработиха механизма на обмяна на информация, за да се подобри експорта.

Освен презентацията на туристическите възможности на северокавказките региони и продукцията, която там се произвежда, се състояха три концерта с участието на творчески колективи от СКФО. "Изпълненията се превърнаха в цяло виртуално пътешествие по Северен Кавказ, когато зрителите могат за час и половина по време на концерта да се запознаят с традициите на всеки субект, да се докоснат до културата, а панаирът и изложбата на изделия от народните художествени занаяти и гастрономически деликатеси послужиха като ярък елемент на оформлението", - добави Аристов.

Задачите на фондация "Посети Кавказ"

Фестивалът "Седмица на Северен Кавказ в България" се проведе от 10 до 16 септември в Бургас, Варна и Несебър. В него взеха участие над 200 души - свои делегации бяха изпратили всички региони на Северокавказкия федерален окръг. Фестивалът бе организиран от фондация "Посети Кавказ" с подкрепата на Министерството по въпросите на Северен Кавказ на Русия, Министерството на туризма на България, Федералната агенция по туризма, Россотрудничество и правителствата на субектите на СКФО според резултатите на официалната визита през март на председателя на правителството на РФ Дмитрий Медведев в България. Тогава бе подписана програма за съвместни действия в областта на туризма между Министерството на икономическото развитие на РФ и Министерството на туризма на България за 2019-2021 година.

Фондация "Посети Кавказ" е създадена през 2013 година, занимава се с подкрепа и популяризация на културно-просветителски, образователни, научно-изследователски проекти в Северен Кавказ. Фондацията стана организатор на серия бизнес-сесии "Инвестирай в Кавказ" през 2017 година, организира медийни фестивали, експертни конференции и форуми, стана партньор на редица региони от Северокавказкия федерален окръг при популяризацията на туристическия им потенциал.
 Източник и снимка: ТАСС

 

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.