• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Ник Кириос - непокорният талант без треньор, който кара джет преди мач за титла

Ник Кириос - непокорният талант без треньор, който кара джет преди мач за титла

/КРОСС/ Само преди седмица Ник Кириос заемаше 72-ото място в световната ранглиста, беше спечелил само два мача от началото на 2019 г. и отпадна рано в трите турнира, в които участва.

Седем дни по-късно австралийският тенисист е №31 в света, държи пета титла в кариерата си, има три победи срещу играчи от топ 10 и отново гледа със самочувствие към големите турнири.

Впечатляващото му представяне в Акапулко за пореден път показа колко голям е неговият потенциал. В същото време поведението му отново разедини мненията в тениса.

В тези седем дни Кириос измина пътя от играч, който публиката бурно освиркваше в началото, до играч, чиито зрелищни отигравания зрителите аплодираха на крака във финала.

Турнирът спокойно можеше да завърши с белязано от скандал ранно отпадане, както се случи няколко пъти през годините. Австралиецът обаче се пребори с негативните емоции, спаси три поредни мачбола срещу Надал и направи забележителен обрат.

След мача Кириос получи укор от световния №2, че не уважава публиката, съперниците и себе си и пропилява огромния си талант. "Може да спечели титла от Големия шлем и да се бори за челните места, но има причина да е там, където е", каза Надал.

Австралиецът отклони забележките и заяви, че няма желание да слуша, защото всеки е различен, а испанецът не знае нищо за него.

Обратът срещу Надал даде крила на Кириос, който продължи да показва страхотен тенис в критични ситуации и да побеждава най-силните играчи в турнира.

Той измъкна още две драматични трисетови битки - срещу Стан Вавринка и Джон Иснър, за да се стигне до триумфа срещу Александър Зверев във финала.

След турнира Кириос заяви, че се чувства късметлия да бъде в тази позиция. Той призна, че има проблеми с дисциплината и не е толкова отдаден в работата, колкото най-добрите тенисисти в света.

"Отидох да карам джет в пет и половина следобед (пред финала срещу Зверев). Не мисля, че това е нещо, което играч от топ 10 ще направи", отговори австралиецът на въпрос дали се вижда като част от топ 10.

Потенциалът на Кириос да бъде сред най-добрите в света винаги е бил неоспорими. Eдва навършил 19 години, той игра четвъртфинал на "Уимбълдън", а седем месеца по-късно стигна и до финалната осмица на Australian Open. През 2016 г. спечели три титли и достигна до №13 в света.

Кариерата му обаче продължава да е сбор от редки проблясъци и чести сривове. Кириос изрази амбиция да промени отношението си, за да стане по-постоянен и концентриран на корта.

"Трябва да съм по-дисциплиниран, да бъда по-голям професионалист и да върша правилните неща. В момента дори нямам треньор. Може би трябва да започна с това", каза 23-годишният тенисист.

Турнирът в Акапулко може да се окаже трамплинът за Кириос. Той има да защитава малко точки в следващите три месеца и може да продължи изкачването си, ако покаже същата игра.

"Надявам се това да е пример за хора, на които им е трудно и преминават през ситуации, от които си мислят, че няма излизане. Щом аз мога да го направя, значи и другите могат. Наистина се бях поддал на разочарованието и не знаех какво да правя. Но когато имаш такава седмица, нещата могат да се променят", обобщи Кириос след триумфа в Акапулко.

източник: dnevnik.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.