• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Починалият китаец в Банско не е ходил в родината си от 2018 г.

Починалият китаец в Банско не е ходил в родината си от 2018 г.

/КРОСС/ По предварителни данни починалият британски гражданин от китайски произход в хотел в Банско е имал сериозен сърдечен проблем и е претърпял операция миналата година, съобщи за „Хоризонт" д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. Очакват се резултатите от аутопсията на 55-годишния мъж, която се провежда в момента.

Мъжът е пристигнал от Великобритания и по отметките в неговия паспорт не е посещавал Китай от 2018 г, каза още д-р Кунчев. За случая са информирани Националният координационен център, създаден заради коронавируса, и Регионалната здравна инспекция. Оттам заявиха, че е малко вероятно китайският гражданин да е починал от смъртоносния вирус, но ще изчакат резултатите от аутопсията. Персоналът и гостите на хотела са под наблюдение.

В курорта не са имали гости от Китай от началото на сезона
Починалият мъж пристигнал преди няколко дни от Лондон, където живее от дълги години, заявиха за „Хоризонт" от Съюза на туристическия бизнес в курорта. И допълниха, че от началото на зимния сезон не са имали гости от Китай.

Снощи той се почувствал зле и загубил съзнание. Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатирал смъртта му. Тялото е транспортирано към болницата в Благоевград и е назначена медицинска експертиза.

Справка за конкретния случай, както и за това имало ли е гости от Китай и другите азиатски държави, които пострадаха най- много от заразата, направиха и от Съюза на туристическия бизнес в Банско. „Той е роден и живял отдавна във Великобритания, така че това въобще не може да бъде свързвано с това, което се случва в Китай в момента", каза Зорка Тумбакиева. „Засега всички колеги са единодушни, че ние не сме имали туристи, пристигащи от Китай", добави тя.

Паника в курорта няма, но се взимат всички необходими превантивни мерки и при най- леките признаци на неразположение на гостите и персонала на туристическите обекти. „Имаме изключително добре оборудван медицински център. Всеки, който има нужда от някакви изследвания може да ги направи в града", каза още Зорка Тумбакиева

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Човекът е англичанин.

24.02.2020 09:30:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.