• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

КНСБ излиза на протест. КТ "Подкрепа" иска бунт

КНСБ излиза на протест. КТ "Подкрепа" иска бунт

/КРОСС/Хиляди работници от различни браншове ще се включат в националното митинг-шествие на КНСБ срещу увеличаването на пенсионната възраст и замразените доходи. Шествието ще тръгне от столичния площад "Македония" и ще завърши с митинги пред Министерския съвет и Народното събрание. Синдикалистите ще внесат декларация с искания до премиера и до председателя на парламента, обяви председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Валентин Никифоров.

„От 11:00 ч. ще бъде построено шествието и ние ще сме по маршрута „Христо Ботев", „Стамболийски" до пл. „Независимост" пред Министерски съвет, след което ще продължим през пл. „Независимост" до Народното събрание. Там сме подготвили някои изненади на народните избраници. Искаме да си отворят програмите, с които спечелиха изборите. Дали вътре пише реформа, която ограничава правата на българските граждани на входа на пенсионната система или някакви други неща", заяви Никифоров.

„Смятаме, че синдикалистите от КНСБ ще кажат, както всички други, които в Европа заявяват своята позиция - и в Германия, и в Белгия, и в Гърция и в много други страни, не само да орязват правата на гражданите, а да дадат това, което трябва, а именно едно спокойствие", допълни още Никифоров.

КТ "Подкрепа" отказа да се включи в демонстрацията.
Няма смисъл от протест в тая държава. Трябва всенароден бунт или военен преврат! - заяви вчера президентът д-р Константин Тренчев.

И пет хиляди, и десет хиляди да излязат, без да запалят поне едно двайсет автомобила, нищо няма да направим в тая държава! Вдигнал съм вече ръце от тая психика! Докато в тая държава хората не разберат, че само с някакви по-корави действия могат да принудят политиците да направят нещо в тяхна полза, няма смисъл просто да се хабиш! Като гледам политиците, вече считам, че господин Морфов е прав. Или трябва някакъв всенароден бунт, или трябва военен преврат! Военен преврат не може да стане, защото няма подполковници. Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават и на брой вече не са достатъчно, така че от тази гледна точка, нещата са обречени. - каза в интервю за БНР Тренчев.

Про

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тези синдикати са не сериозни само лапат пари а поза никаква няма от нищо не защитават , сега щеги видим какво ще направят !!!

11.12.2014 21:37:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.