• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Светът скърби за Коби Брайънт!

Светът скърби за Коби Брайънт!

/КРОСС/ Спортисти, известни личности, политици, футболни клубове и фенове от цял свят скърбят след смъртта на великия Коби Брайънт. Един от най-добрите баскетболисти в историята загина след катастрофа с хеликоптера си, който се разби в Калифорния. На борда е била и 13-годишната му дъщеря Джиана Мария Оноре – Джиджи.

Според TMZ Sports те са били на път към Академия Мамба за баскетболна тренировка, когато е станала катастрофата. Академията е в близост до мястото на инцидента. По все още непотвърдена информация, на борда е имало друга млада баскетболистка със своя баща.

Джиана Мария Оноре е втората по възраст дъщеря на Коби и съпругата му Ванеса. 13-годишната Джиджи има още три сестри – Наталия (17), Бианка (3) и Капри, която се роди през юни миналата година.

В един от най-интересните срещи от неделния ден Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс спряха да играят за 24 секунди в почит на легендата. Спорна топка бе спечелена от шампиона Торонто, който не поде нападение. Възпитаниците от канадския град направиха така, че изчакаха да изтекат 24-те секунди за атака, почитайки абсолютната легенда на Лос Анджелис Лейкърс, който играеше с №24.

“Информациите са, че великият баскетболист Кобе Брайънт и трима други са загинали при катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Това е ужасна новина!“, написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в Twitter.

„Все още е мога да повярвам“, написа Юсейн Болт, споделяйки видео в своя профил в Twitter.

„Герой за мнозина, включително и моя внук, изключителен атлет, който винаги бе мил с мен и моето семейство”, написа актрисата Упи Голдбърг.

“Нямам думи, с които да изразя болката, която изпитвам от тази трагедия да загубя моята племенница Джиджи и моят брат Коби Брайънт. Обичам ви и винаги ще ми липсвате. Моите съболезнования към семейство Брайънт и семействата на останалите загинали на борда. Лошо ми е”, не скри болката си Шакил О’Нийл.

“Ти бе много повече от велик играч, скъпи Кобе Брайънт! Научих много от комуникацията ни. Ще изтрия черновата точно в този момент, тази книга загуби своя смисъл”, сподели световноизвестният писател Паулу Коелю.

“За мен бе удоволствие да те срещна! Шампион на и извън терена”, написа италианската легенда Франческо Тоти.

“Нямаме думи да изразим колко сме шокирани да научим за трагичната смърт на един от най-великите спортсмени и фен на “росонерите”, Коби Брайънт. Нашите мисли са със семейството му и с всички засегнати от този трагичен инцидент. Ще ни липсваш завинаги, Коби”, написаха от Милан.

“Шокирани сме от новината за смъртта на Коби Брайънт, атлет за пример на терена и извън него. Нашите най-искрени съболезнования за неговото семейство и за близките му. Почивай в мир”, написаха от Барселона.

“Нашият клуб би искал да изрази най-дълбоките си съболезнования към неговото семейство и приятели, към семейството на ЛА Лейкърс и на НБА след трагичната смърт на Коби Брайънт. Почивай в мир, легендо”, споделиха от ПСЖ.

От Борусия Дортмунд също се присъединиха към съболезнованията: “Дълбоко сме натъжени да научим за смъртта на Коби Брайънт. Нашите мисли и молитви са със семейството му и с неговите приятели. Завинаги легенда”.

„Отвъд опостушително… големият ми брат… Не мога, просто не мога да повярвам“, бяха думите на Пау Гасол.

“Сърцето ми се къса от тази новина, ти бе истинска легенда и истински приятел. Почивай в мир Коби Брайънт. Моите мисли са със семейството и децата му”, сподели тъгата си Тони Паркър.

“По дяволите, почивай в мир, Коби”, лаконичен бе Тим Дънкан.

Шесткратният шампион в NBA Скоти Пипън сподели: „Шокиран съм! Дори не мога да опиша с думи. Това е невероятно тъжен и трагичен ден”.

Легендарният Карим Абдул-Джабар сподели във видео обръщение: Повечето хора ще запомнят Коби като невероятен атлет, който вдъхнови цяло поколение баскетболисти. Аз обаче винаги ще го помня като човек, който бе много повече от един атлет.”

“Съсипан съм да науча новината, че моят приятел Коби Брайънт е починал. Молитвите ми са с неговата съпруга Ванеса и с децата му, както и с цялото семейство на Лейкърс”, добави Денис Родман.

„Всички в Реал Мадрид за изключително тъжни от смъртта на Коби Брайънт, легенда на баскетбола и световния спорт. Клубът би желал да отправи своите съболезнования на семейството и приятелите му за тяхната загуба, която шокира света на спорта”, написаха от Реал Мадрид на официалния си сайт.

Към молитвите и съболезнованията се включиха още редица звезди като Лука Дончич, Икер Касияс, Неймар, Микаела Шифрин, Линдзи Вон, Том Брейди, вкючително и хора извън спорта като Фърги, Упи Голдбърг, Фарел Уилямс и много други.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.