• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кольо Колев: Догодина ще има предсрочни избори

Кольо Колев: Догодина ще има предсрочни избори

/КРОСС/ Догодина ще има предсрочни избори и най-вероятно ще са в комбинация с европейските избори. Това прогнозира в предаването „Тази сутрин” по bTV социологът от „Медиана” Кольо Колев. Според него другият вариант е предсрочният вот да се проведе заедно с местните избори.

„Ще продължат този тип миникризи, малки пожари, които ще се гасят оперативно, „пожарникарски”. В крайна сметка те ще доведат до по-голяма криза и това е в резултат от ниското ниво на администрацията. Всичко това ще доведе до предсрочния вот”, коментира Кольо Колев.

Към момента хората, които искат правителството да изкара пълен мандат, са 37%. Близо 30% са на мнение, че трябва да си ходи предсрочно, каза още социологът.

По думите му ударът върху ГЕРБ от последните скандали е преди всичко имиджов. Бойко Борисов губи 6% от личния си рейтинг в рамките на един месец, отбеляза социологът.

„Най-голямата загуба е за Патриотите, които за месец губят над 3% от електоралния си потенциал”, заяви Колев. Той отдаде този резултат на острите нападки между Волен Сидеров и Валери Симеонов. Рейтингът на Сидеров спада с 5 на сто. 

„Много анализатори интерпретираха искането на оставки, което Борисов отправи, като опит за изпускане на напрежението в обществото. Само че в резултат от скандалите и дебатите, свързани с оставките, не се привижда просто наказващата ръка на Борисов, а някакви други игри, опит за преразпределение на властовите структури”, отбеляза Колев.

„В този смисъл не се постига и основният ефект – смъкване на социалното напрежение. Възникват и подозрения, че тези политически размествания не са свързани с ефективността на властта и нейната работа, а с опит за политическо и икономическо пренареждане. Последваха загадки от типа на „Маринела”, „Карнобат”, преди това имаше законът „Домусчиев”, след това във връзка с катастрофата се заговори за „Трейс”. Всички тези неща създават усещане, че не е толкова въпросът за ефективността и изпускане на напрежението, колкото става въпрос за корпоративни интереси и опит за политическо пренареждане”, смята социологът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Истината боли

16.09.2018 18:14:56

Анонимен

Много ти се иска , но няма да стане.

16.09.2018 16:14:46

Анонимен

Червен Кольо , смени си хапчетата !. Тези вече явно не ти действат

13.09.2018 21:50:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.