• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Вестниците се фокусират върху идеята на земеделския министър, големите магазини да продават хляба без печалба, за да спрат поскъпването на насъщния.

„Сега“ поставя в центъра коментар: "Агроминистерството ще бори по комунистически поскъпването на хляба. Министър Порожанов ще преговаря с хипермаркети да натискат цените надолу, а те не знаят за инициативата му". А под снимка на премиера Борисов, която заема  половин страница, се обяснява, че министър-председателят вече може да направи планираните смени в кабинета, защото президентът е подписал указа за освобождаване на главния секретар на МВР.

„24 часа“ поставя акцент върху борбата с контрабандата и извода: „Цигари, които нямат официален производител у нас, заемат 17,5 процента дял“. Версиите са, че се правят в цехове на Арабаджиев, Миньо Стайков или Бирмите.

„Дума“ извежда: „Масови съкращения в "Напоителни системи" заради предстоящото преструктуриране на дружеството. Имало натиск над работниците да си вземат неплатен отпуск или да минат на половин работен ден. Днес синдикатите са насрочили среща със Съвета на директорите, за да получат информация за очакваните масови уволнения на хора.

„Труд“ съобщава: "Ваксини без пари ще се отпускат на пенсионери над 65-годишна възраст“. Парите се отпускат от държавата заради очакваната грипна вълна.

„Стандарт“ продължава по темата: „Четири грипни вируса ни атакуват от октомври, но имунизацията за пенсионери започва от есента на 2019 година“.

За „Земя“ водещата тема е озаглавена: "Българска подкрепа за Унгария". Министерският съвет единодушно реши да се обяви срещу наложените от ЕК санкции срещу Будапеща. След Полша и Чехия, нашата страна защити демократичното право на самоопределение на унгарския народ срещу диктата на Брюксел, пише в коментар изданието. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.