• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Глоби за превишаване на средната скорост ще се налагат и на пътя Пловдив - Карлово

Глоби за превишаване на средната скорост ще се налагат и на пътя Пловдив - Карлово

/КРОСС/ Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще заработи до месец в участък от малко над 2 километра на пътя Пловдив - Карлово, съобщи днес на семинар на Пътна полиция в Пловдив директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски. В момента върви сертифициране на уредите от института по метрология, за да няма възможност да падат в съда наложените глоби. Документ за съответствие ще получи и първата система за контрол на средната скорост, която от години работи на третия тунел на магистрала "Люлин" (вече "Струма") в посока Перник.

Терзийски допълни, че е осигурено финансиране за изграждането на още две отсечки за контрол на средната скорост, който ще са на пътя Русе - Бяла и в района на село Микре по пътя за Варна, където често стават тежки катастрофи.

Главен комисар Терзийски уточни, че вече се е разчуло за покриването с камери на отсечката Пловдив - Карлово и тестовата работа на системата показва намаляване на случаите на превишаване на скоростта. Главният комисар на МВР Ивайло Иванов посочи, че секторният контрол ще е акцент в работата на "Пътна полиция" и в бъдеще.

Пътна полиция е подготвила и обществена поръчка за покупка на нови 80 модерни камери за контрол на скоростта. Вече е избран изпълнител на проекта за единен център за обработка на нарушенията. Идеята всички данни от камерите да отиват в него, като се автоматизира регистрацията на провиненията и издаването на наказателните постановления. Това ще облекчи допълнително работата на пътните полицаи.

На семинара беше съобщено, че за първите седем месеца на годината са регистрирани на 438 хиляди превишения на скоростта, като най-често става дума за отклонение до 30 км/ч.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.