• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бурята Денис докара призрачен кораб на бреговете на Ирландия

Бурята Денис докара призрачен кораб на бреговете на Ирландия

/КРОСС/ 77-метровият кораб MV Alta се удари в крайбрежни скали недалеч от ирландския град Корк, пише вестник "Индипендънт".

Изоставен преди повече от година от екипажа си, MV Alta направи самотна обиколка на Атлантическия океан, като типичен призрачен кораб, който сякаш е обречен да не влезе в нито едно пристанище.

Ръждясалият търговски кораб беше виждан край Америка, Африка и Европа, като упорито отказва да потъне.Пътуването му приключи в неделя, след като бурята Денис го изхвърли на скалист бряг в Ирландия.

В понеделник местната община, служители от бреговата охрана и експерти в корабоплаването обсъждаха какво да правят с кораба."Призоваваме гражданите да не доближават изхвърления кораб, защото е на опасно място и не е стабилен", казаха от кметството в Корк, след като кораба-призрак започна да генерира значителен интерес.

Еколог, който посети мястото, каза, че няма видими следи от замърсяване. Чака по-голям отлив във вторник сутринта, за да се направи по-подробен оглед.Корабът MV Alta е построен през 1976 г. Първоначално е плавал под танзанийски флаг, но сменя собственика си и през 2017 г. Тръгнал от Гърция към Хаити през септември 2018 г., но се повредил на около 1380 морски мили източно от Бермуда.

Екипажът от 10 души не бил способен да го ремонтира и бил спасен от MV Alta от катер на бреговата охрана на САЩ.
Собственикът платил корабът да бъде изтеглен на буксир, но в Гвиана някой го откраднал и оттогава съдбата му е неизвестна.

Корабът бил забелязван на няколко пъти - в средата на Атлантическия океан, край бреговете на Африка, край Испания и накрая недалеч от Ирландия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.