• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Китайските лекари откриха начин за лечение на заразените с коронавирус

Китайските лекари откриха начин за лечение на заразените с коронавирус

/КРОСС/ Китайската трансфузионна техника за преливане на плазма от излекувани пациенти с коронавирус COVID-19 се оказа ефективна при лечение на заразените пациенти, съобщава агенция Синхуа, позовавайки се на местни лекари.

Ефективността на новото лечение бе обявено на пресконференция от ръководителя на болницата в Ухан.

Както обясниха експерти, в плазмата на някои хора, които са се справили с болестта, са открити антитела, които помагат в борбата с коронавируса.

В края на декември китайските власти съобщиха за огнище на пневмония с неизвестен произход в Ухан, провинция Хубей. Причинителят на заболяването беше нов вид коронавирус, който Световната здравна организация нарече COVID-2019.

Към 13 февруари има 59 493 потвърдени случая на заболяването, които са регистрирани в Китай, а 1 353 души са загинали

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Трябва да се чете и знае!

"История на ваксините[редактиране | редактиране на кода] Думата „ваксина“ произлиза от названието на латински: vacca – крава. Терминът е предложен през 1881 г. от френския микробиолог Луи Пастьор, в чест на Едуард Дженър.[3] На 14 май 1796 г. английският лекар Едуард Дженър умишлено заразява осемгодишния Джеймс Фипс с шарка по кравите, от пустули (пъпки с ексудат) на ръката на доячката Сара Нелмс. След това момчето не се разболява от човешката едра шарка. През 1798 г. Дженър публикува своето откритие в статията „An Inquiry Into the Causes and Effects of the Variolæ Vaccinæ, Or Cow-Pox“, в която описва защитния ефект от кравешката шарка срещу инфектиране от човешка едра шарка.[4] Видове и принцип на действие[редактиране | редактиране на кода] Ваксините съдържат антигени, идентични с тези на микроорганизмите, които причиняват заболяването. Антигенът на ваксината стимулира имунната система на организма да го разпознае като заплаха, да го унищожи и да го запомни. Така при евентуална по-късна среща на организма със същия антиген, имунният отговор срещу него е много по-ефективен и по-бърз. Според начина на действие, ваксините могат да бъдат:[5][6][7][8] профилактични (предпазни) – предотвратяват възникването или облекчават протичането на инфекциозна болест от естествен патоген; терапевтични (лечебни) – прекъсват развитието на болест, която вече е възникнала в организма, като разработваните в момента ваксини против рак. Според състава, ваксините могат да бъдат:[1] моноваксини – съдържат еднотипни антигени, срещу едно определено инфекциозно заболяване или щам; асоциирани (поливаксини) – съдържат два или повече вида антигени, срещу различни заболявания и/или щамове. Асоциираните ваксини се използват с цел да се намали броя на ваксинациите и/или да се осигури защита срещу повече разновидности на едно и също инфекциозно заболяване."

14.02.2020 14:08:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.