• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Президентът: КСНС не постигна съгласие за антикорупционния орган

Президентът: КСНС не постигна съгласие за антикорупционния орган

/КРОСС/ „КСНС не постигна съгласие относно антикорупционния орган". Това каза в свое изявление президентът Румен Радев след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема: „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията", продължило над три часа, предава "Фокус".

„Целта на настоящия съвет бе да търсим съгласие около принципни решения за ефективна борба с корупцията. Участниците се обединиха около констатацията, че резултатите от борбата с корупцията по високите етажи на властта са ниски поради несъвършенства в законодателството в институционална рамка и поради липсата на обособена структура с ясни правомощия и капацитет за ефективна борба с корупцията. Постигнато бе съгласие за основни насоки в работата на държавните институции за ефективно противодействие на корупцията, сред лицата, заемащи или заемали висши публични длъжности, които да гарантират първо, прилагане на комплексен подход, който наред с превенцията да се фокусира и върху разкриването, разследването и реализирането на наказателна отговорност", заяви Радев

Като второ той постави нормативна база, която да обхваща всички аспекти на превенцията, противодействието и борбата с корупцията.

„Трето, ефективни институции и механизми както за превенция и пресичане на корупционни практики, така и за своевременно разкриване и разследване на корупционни престъпления.

Четвърто, независимост на органите за превенция и противодействие на корупцията от проверяваните и разследваните лица", добави държавният глава.

Президентът уточни, че членовете на КСНС са се обединили около следните предложения към изпълнителната и законодателната власт - първо, да приемат промени в Наказателния кодекс относно корупционните престъпления, за да бъдат обхванати адекватно проявните форми на корупция не само в публичния, но и в частния сектор. „

Второ, НС да разгледа и приеме закон за противодействие на корупцията и трето новият закон да регламентира всеобхватни мерки, включващи превенцията, отнемане на незаконно придобито имущество и своевременното разкриване разследване на престъпления, свързани с корупционни прояви на лица, заемащи или заемали висши публични длъжности", каза още Румен Радев.

"Съветът не успя да постигне съгласие относно ролята и функциите на антикорупционния орган, както и относно принципите за назначаването на неговото ръководство. Наистина е необходим независим разследващ орган", каза още Румен Радев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кретен, хвърлилите пари са от всеки друг регион, НО НЕ И ОТ СЕВЕРОЗАПАДА, както и корумпетата полицшефове!!! Впрочем, те са си ваши, гербави... въпросния замшеф е в Пловдив! Какви червени търсиш там?!?

18.10.2017 00:04:28

Анонимен

Червенковците нямат кръв вече и взеха да избледняват... Толкова години старание всичко да е нагоре с краката и сега им пречите.. Зле сме толкова че бедните баби и дядовци и то от бедния северозападнал край изхвърлят всеки ден хиляди левове и валута на всеки обадил им се по телефона.. и то със съдействитето на полицейски шефове назначени от червенковците щото са близки или от на някой фамилията...

17.10.2017 22:40:31

Анонимен

Президентът трябва да се научи да общува с народа, без да се допитва до партията, която го издигна. И да не се вслушва в своите съветници. Онези в парламента мълчат. За тях това не е важно. Може би Радев трябва да отиде в Брюксел и да каже, че имаме такъв проблем. Силно се съмнявам, че той иска. Партията, която го издигна също крадат. Дано Корнелия Нинова да му позволи да каже за проблема в Брюксел. Радев има няколко съпруги, една от които е тази прекрасна дама.

17.10.2017 20:28:16

Анонимен

Братът на депутата Стоилов е дарил 450 лв. за предизборната кампания на БСП

17.10.2017 20:20:00

Анонимен

иска ми се др.Курнелия да разкаже за парите дарени от една руска фондация(дадени от Росатом)в седмицата преди изборите!Та дрОгарката да разкаже за "дарението" за което говорят и "враговете" и в Партията.Хубавото за нас обикновените хора е че ...руснаците и търсят сметката!И тогава др.Нинова да говори за корупция.

17.10.2017 20:17:34

Анонимен

НЕКА МУ ЩОМ СЕ ДЪРЖИ ЗА ПОЛАТА НА ДРУГАРКАТА ЛЪЖА.ИЛИ ОБРАТНО НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ДРУГАРКАТА ЛЪЖА.

17.10.2017 20:16:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.