• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

В пресата тази сутрин

В пресата тази сутрин

/КРОСС/ Основна тема в печата е въвеждането на тол системата, която, както стана ясно вчера, ще бъде изградена от държавно предприятие и трябва да стане готова до края на 2018 година, а приходите от нея ще са 1 млрд. годишно. "Труд" припомня, че таксуването чрез тол системата ще е на тежкотоварни камиони.

Незаконно се подслушват неудобни политици, магистрати и журналисти". Това съобщава Сега, цитирайки интервю на шефа на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков пред Нова тв. "Има случаи на незаконно прилагане на специални разузнавателни средства срещу неудобни политици, магистрати и журналисти". Рашков не даде повече подробности, но заяви, че прокуратурата и ДАНС, която оприличи на комунистическата Държавна сигурност, искат да се премахне контролът върху тайните методи за следене.

"Искри между ГЕРБ и БСП за закона срещу корупцията", пише "Стандарт". Управляващи и опозиция кръстосаха вчера шпаги по повод антикорупционния закон. След като в събота президентът Румен Радев го обяви за "механичен сбор от нискоефективни до момента структури" и заяви, че между него и премиера Бойко Борисов няма договорка за проекта, лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска парламентът да гледа закона на социалистите.
"Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем", заяви Нинова. В позицията на президента тя видя подкрепа за БСП и обяви: "Поздравявам президента Румен Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството. Споделяме мнението му, че то няма да създаде възможност за борба с корупцията по високите етажи на властта".

"БСП: "Антикорупция" сама да разследва политиците", пише в. "Дума". Създаването на реален разследващ орган, който да проверява не само имотни декларации, а и случаи на корупция по високите и средните етажи на властта предвижда проектозакон на БСП, който бе представен вчера. "Не, когато констатира проверки, тепърва да пита някой, за да започне работа, а действително да проверява. Когато има данни за нередности, да може да извършва разследване и да го води докрай", обясни зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. В законопроекта на ГЕРБ няма необходимите гаранции за независимостта на антикорупционния орган, казаха социалистите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.