• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Лавров: ЕС изглежда безпомощен в Косово

Лавров: ЕС изглежда безпомощен в Косово

/КРОСС/ Начело на самопровъзгласилото се Косово стоят хора, които „пет пари не дават" за плахите съвети на Европейския съюз за нормализирането на отношенията с Белград. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.

„В момента в Косово управляват хора, които пет пари не дават за прекалено плахите съвети, които се опитва да им дава Западът за необходимостта от нормализирането на отношенията с Белград. Евросъюзът много години се опитваше да играе ролята на посредник. Прищина напълно игнорира постигнатите споразумения, които бяха насочени за осигуряването на правата на сърбите в Косово. В отговор ЕС проявява пълна безпомощност", подчерта Лаврор в интервю за НТВ.

Преди 20 години започнаха бомбардировките на НАТО срещу Югославия заради прочистването на косовските албанци от режима на диктатора Слободан Милошевич. След малко повече от два месеца интензивна въздушна кампания на алианса Сърбия загуби войната. В резултат Косово беше отделено и през февруари 2007 г. обяви независимост. До момента тя е призната от повечето страни-членки на ЕС и САЩ. Против нея се обявяват Сърбия, подкрепяна от Русия, припомня РИА „Новости".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

вево

Ес е ..утка! И кой когато реши може да го оноди. Някъв долу говори за икономика - аланко, икономиката и въоръжените сили са като цвете и слънце, взаимно свързани. Сигурно добре знаеш, че ес е блок без военна структура, да икономически блок, но без въоръжени сили. Отделно няма и свръхдържава в тоя блок. Така, че икономически "гигант" в сравнение с Китай примерно, и военно джудже отвсякъде!

22.03.2019 21:34:54

Анонимен

Тъпото си е тъпо! Колкото и да му обясняваш, то си рупа. Като катеричка. И забравя като катеричка къде си е скрило жълъдчето. Излишно е да му се обяснява къде беше икономиката ни преди 30г (по официални данни на оон), и сега! Ама ти си кравар, де акъл у тебе.

22.03.2019 20:02:22

Анонимен

Любителя на кравите като класически ватник освен да обижда друго не му ражда акъла ... Зомби червено България , ако България сега е страна от третия свят то по времето на соца сме били в каменната ера , днес БВП на България е ПЕТ ПЪТИ по голям от на НРБ . Зомби можеше да сме много по добре ако не бе наложен от любимата ти Русия гнусният олигархичен модел на управление , както и ако Русия не ни дереше със най високите цени на енерго ресурси .

22.03.2019 15:32:06

Анонимен

Ква икономика бе, кравар?!? Говори се за политическа безпомощност! Ама требе да се чете повечко. И като е с най-силна Економика, що булгаристан се превърна в страна от третия свят??? А, да, "Путин е виновен". Тъпак!

22.03.2019 14:56:31

Анонимен

Абе Ватнико не знам кой е гейски съюз , но ЕС е най голямата икономика в света , с най голямята принадена стойност , а на кримския татарин Лавров държавата е една бензиностанция с няколко десетки милиона пияници , проститутки и лентяи ....Силата на тази изостанала държава е само в свирката ...

22.03.2019 14:36:07

Анонимен

ЩОТО ПЪК ВИЕ СТЕ МНОГО ПОМОЩНИ. СМЕШКОВЦИ.

22.03.2019 12:40:23

Анонимен

Гейския съюз по принцип си е безпомощен.

22.03.2019 10:15:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.