• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Атанас Костадинов: Управляващите гледаха на водите като на магистрали, а те не се управляват така

Атанас Костадинов: Управляващите гледаха на водите като на магистрали, а те не се управляват така

/КРОСС/ "Българското законодателство е работещо, но в него има вратички. Държавата показва, че досега не съществува легитимна институция, която да даде информация по ключови въпроси. След като има проблем с контрола в сектора на екологията, на този етап бихме подкрепили промени". Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Атанас Костадинов пред БНР.

"След като е получена информация, че има разрешително 500 хил. тона отпадък да се складира на площадка, която е в обхвата на РИОСВ-Стара Загора, какво трябва още да се случи, за да може служителите от РИОСВ да проверят за какво става въпрос?, попита депутатът от левицата.

"Това, на което сме свидетели през последните месеци, независимо в коя сфера, е знак за криза в механизмите на управление", категоричен е Костадинов. По мнението му президентът е поставил принципни въпроси. "Основни системи в държавата трудно работят", подчерта още народният представител.

По думите му провалът на водната реформа, по начина, по който е била заложена през последните десет години, е факт.

"Кризата в Перник не е природно бедствие.От много дълго време рамковата директива за управлението на водите, плановете за управлението на речни басейни са такива документи, които България доста сериозно е загърбила. От десет години никой в държавата не различава стратегическото управление на водите от техническата инфраструктура на всяко министерство", коментира Костадинов и припомни, че ЕК е поискала от нас водна реформа, а България е направила реформа на ВиК сектора, който работи едва с 13 % от всички повърхностни води.

"Проблемите са много сериозни, не е случайно това, което се случва в Перник. България е бедна на повърхностни води и затова преди много години държавата ги е събирала, насочвала и управлявала - това, което не се прави отдавна", уточни депутатът.

"Подмени се стратегическото управление на водите. Управляващите гледаха на водите като на магистрали, а те не се управляват по този начин", каза още Костадинов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.