• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Експертите: Проектът "Белене" е като ястие със шарена сол

Експертите: Проектът "Белене" е като ястие със шарена сол

/КРОСС/ „Имаме балканска новина". Това каза за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия енергийният експерт Еленко Божков, по повод кандидатстващите за проекта „Белене". „Това е ястие, в което има шарена сол. По този начин, едни много сериозни инвеститори, в лицето на руската фирма „Атомстройекспирт", в лицето на китайската фирма и южнокорейската, едновременно с това „ФармАтом" и „Дженерал Електрик", и освен това от тук имаме поне четири фирми на Ковачки. Но в края на краищата, защо след като Пламен Георгиев може да бъде консул в Испания, Христо Ковачки да не може да кандидатства като инвеститор в Белене?", иронично коментира Божков.

„Иначе, сериозно казано, нещата изглеждат много интересно. Надявам се да не стигаме до случая, ако Христо Ковачки спечели като стратегически инвеститор, министър Петкова да се наложи да брои пари в брой за инвестицията. В рамките на шегата", допълни още той. „Първо, отсъствието на сериозна компания от развит енергиен пазар, показва липсата на банкируемост на проекта. Т. е., каквото и да се случва, то ще трябва да се случи под въздействието на два фактора - участие на българската държава с някакви стимули, за сметка на данъкоплатеца и геополитическите интереси на страни, които ни разглеждат просто като плацдарм", категорично заяви мнението си бившият енергиен министър Трайчо Трайков. „Ако българското правителство държи, на всяка цена да задвижи този проект, опасявам се, че ще има отстъпка от зададената рамка в хода на преговорите", прогнозира Трайчо Трайков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.