• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Наследничката на Меркел се обяви против идеята на Макрон за минимална заплата в ЕС

Наследничката на Меркел се обяви против идеята на Макрон за минимална заплата в ЕС

/КРОСС/ Лидерът на германския Християндемократичен съюз (ХДС) се обяви против няколко от основните идеи, предложени от френския президент Еманюел Макрон за реформиране на Европа.

Анегрет Крамп-Каренбауер, която през декември наследи начело на партията канцлера Ангела Меркел, отговори със статия във в."Велт ам Зонтаг" и в нея изразява и съгласие с някои от предложенията на Париж. Основната линия, която Крамп-Каренбауер продължава, е че Берлин е против прекалена централизация на ЕС и има малко по-разлчна визия за икономическото засилване на съюза.

Според нея наистина има нужда от реформиране на миграционната политика, но тя отхвърля идеи като въвеждането на европейска минимална работна заплата, адаптирана към нуждите на всяка страна, както и опитите колективно да се носи отговорност за дълговете на конкретна страна член, разказва "Ройтерс".

"Нашата Европа трябва да стане по-силна. Но европейски централизъм, колективизация на дълговете, европеизация на социалните системи и минимална заплата биха били погрешен път", заявява тя в статията.

Според Крамп-Каренбауер, която е протеже на Меркел и се смята, че има водеща позиция за наследяването ѝ като канцлер, би трябвало вътрешният банков пазар на ЕС да осигури на европейския бизнес средства.

Освен това финансирането на нови технологии би трябвало да става чрез общ за всички в ЕС бюджет за иновации.

За подсилване на икономиката трябва също да се затворят вратичките в данъчните законодателства на съюза и да се въведе цифров данък на базата на модела, предложен от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Акцентът при миграционната политика трябва да е върху справяне с причините за имиграция на мястото, от което хората тръгват да бягат. Нужно е да се защитават добре външните граници на ЕС, но и да има система за приемане на получилите убежище, която да ги разпределя справедливо между страните.

В допълнение Крамп-Каренбауер настоява в бъдещете ЕС да получи място на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. С тази привилегия разполагат единствено САЩ, Русия, Китай, Франция и Великобритания. Това означава, че след Брекзит единствената страна от ЕС, която ще е с право на вето върху решенията на съвета, остава Франция.

Статията на лидера на ХДС запълва мълчанието на Берлин, оставено от Меркел след публикуването на статията на Макрон. Нейният говорител каза единствено, че Германия подкрепя дискусиите за бъдещето на Европа. Крамп-Каренбауер реагира на натиска от партията пгермански олитически лидер да заеме позиция по предложенията на френския президент.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.