• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Изоставен кран стряска жителите на столичния кв. „Красна поляна”

 Изоставен кран стряска жителите на столичния кв. „Красна поляна”

/КРОСС/ Жители на столичния кв. „Красна поляна” настояват за отстраняването на строителен кран, изоставен на строеж от 1989 г., съобщава БТВ.

Кранът е монтиран на мястото в края на 80-те, но до строеж не се стига. Собственост е на държавна строителна фирма, който продължава да съществува и днес. Изоставената техника плаши жителите на квартала вече две десетилетия. 

Хората многократно са сигнализирали за опасния кран в общината.

„Разбира се, се консултираме, уведомяваме фирмaта, разговаряме и със собствениците. Разчитам на експертите, които казват, че в момента e стабилен и не представлява опасност за жителите на „Kрасна поляна”, каза кметът на района Иван Чакъров.

Според жителите на квартала обаче мястото не е обезопасено.

Държавната фирма собственик на крана е „Про Инвекс”. Собственост е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Според директора ѝ съоръжението е там, защото чакат да им бъде издадено разрешително за строителство.

„Преди време е махната само стрелата, защото тя действително е създавала опасности. От август месец сме в процедура да махнем крана. Застопорен е много добре и няма как да падне. Но сме предприели също така мерки и се надявам, че до края на месеца или до другия месец действително поне ще го демонтираме”, обясни управителят Николай Вутов. 

През годините имаше няколко случая с паднали кранове на строежи. През 1998 г. съоръжения падна пред автобус на бул. „Цариградско шосе”. През 2016 г. кран се срути върху бензиностанция на бул. „Н. Вапцаров”. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.