• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Гърция отново не постигна споразумение с кредиторите на срещата на европейските лидери в Рига

Гърция отново не постигна споразумение с кредиторите на срещата на европейските лидери в Рига

/КРОСС/ Гърция отново не постигна споразумение с кредиторите на срещата на европейските лидери в Рига. След повече от няколко часа преговори с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франосоа Оланд, Атина получи само обещания за желание да остане в еврозоната.

Гърция няма пари да покрие разходите по вноските на заема, ако не получи финансова помощ.
"Оптимизъм без решение и споразумение" е резултатът от срещата на премиера Алексис Ципрас с германския канцлер в Рига. Така анализират в Атина поредния опит на гръцкия премиер да се споразумее с кредиторите и спаси Гърция от фалит. В същия дух на надежда е изявлението и на правителствения говорител Гаврил Сакеларидис:

От гръцка страна сме оптимисти, защото има голям напредък в преговорите с техническия екип от Брюксел. Остават все още отворени теми, но ние считаме, че сме представили възможни решения за тях и ще постигнем споразумение.

Очаква се решение по гръцката криза до края на този месец, допълни в интервю за гръцките медии говорителят Сакеларидис.
Опозицията приканва Алексис Ципрас за незабавно подписване на договор с кредиторите. От комунистическата партия предупреждават, че ще бъдат наложени нови тежки икономически мерки.
Финансовият министър Янис Варуфакис фиксира, че проблемът по пътя към споразумението се дължи на нежеланието на Гърция да приложи искането на кредиторите за много висок процент на данъци.
Част от депутатите на СИРИЗА вече обявиха, че дори и да се постигне споразумение, те няма да гласуват, ако то включва „поредната данъчна буря". Очаква се дори разцепление на управляващата партия СИРИЗА.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.