• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Крим се подготвя за първото си самостоятелно първенство по футбол

Крим се подготвя за първото си самостоятелно първенство по футбол

/КРОСС/ Европейската футболна асоциация (УЕФА) няма да спонсорира първенството по футбол на полуостров Крим. Това съобщи за руската агенция ТАСС заместник-председателят на Кримската федерация по футбол Александър Малиньовски, предаде sportal.bg.

По неговите думи, с новото първенство ще се занимава Министерството на спорта на Русия. “УЕФА няма да има никакви финансови отношения спрямо шампионата на Крим. Съюзът ще ни помага единствено за развитието на детско-юношеския футбол. С професионалната лига на Крим ще се занимава Футболната федерация на Република Крим и Министерството на спорта на Русия, каза още Малиньовски.

Той добави, че Футболната федерация на Крим до момента няма никакви контакти с УЕФА. От тази организация никой с нас не е комуникирал, никой не е идвал при нас. Комуникацията е била единствено на ниво Министерството на спорта на Русия. Неотдавна на заседание на изпълкома на УЕФА трябва да е било обсъждано финансирането на детско-юношеския футбол в Крим. Но до нас никаква информация не е достигнала, каза още ръководителят на футбола на полуострова.

Засега плановете са първото самостоятелно първенство на Крим да стартира не по-късно от началото на април. “Първенството в нашата Професионална лига ще стартира в края на март или в началото на април. Ще участват осем отбора: ТСК Симферопол, СКЧФ Севастопол, Жемчужина Ялта и още един клуб от Севастопол. Останалите четири отбора ще бъдат определени по-късно, след като разгледаме всички заявки.

Крайният срок за изпращане на документите е 15-и февруари. Тогава ще решаваме и по каква система да се провежда първенството: дали пролет- есен или есен-пролет, допълни Малиньовски.

В края на юли 2014-а година СКЧФ, ТСК и Жемчужина бяха допуснати до участие в първенството на Втора руска лига, но след това УЕФА заплаши Русия със санкции заради Крим.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.