• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Криптовалути: Какво можем да очакваме през тази година?

Криптовалути: Какво можем да очакваме през тази година?

/КРОСС/ 2019 беше страхотна година за крипто валутите. Наблюдавахме драстично увеличение на броя нови валути и блокчейн технологии. А какво да кажем за Биткойн, който непрекъснато все вдигаше и падаше..

С навлизането на глобални сили като Китай на този пазар, изглежда, че тенденцията криптовалутите да стават все по-популярни ще продължи и през 2020.

Ето един бърз анализ за нещата, които очакваме да се случат в следващите 12 месеца:

Създаване на ново законодателство свързано с криптовалутите

Например в щата Уайоминг, местното правителство е пуснало в сила 13 нови разпоредби свързани с криптовалутите и блокчейн технологиите само за последните 2 години.

Резултатът? Щатът се превърна в Силиконовата долина за криптовалути. Много на брой компании се преместиха в региона с цел да се възползват от олекотеното законодателство и дигитално банкиране в сферата.

Разбира се, други щати бързо се усетиха и копираха тези действия и се очаква тази тенденция да се разрасне извън рамките на САЩ през следващата година.
Има голяма вероятност, това да окаже ударно влияние и върху крипто инвестициите. Първоначално публично предлагане на монети (ICO) е нов начин за стартиращите компании да набират средства изключително бързо чрез крипто инвестиции. При такава инвестиция, стойността на ICO маркера варира в зависимост от успеха на бизнеса. Подобрено законодателство със сигурност ще подсили подобни инвестиции на пазара.

Друг вид популярна дейност са крипто залозите. Индустрията на залозите е все по-силно регулирана и доста сайтове вече предлагат залози с различни типове криптовалути. Основното предимство на плащането с криптовалути е постигането на анонимност.

Децентрализиране на финансите

Темата за свободата все повече навлиза в крипто света и една от основните цели на виртуалните валути е точно да децентрализират финансовите системи.

Към момента тази индустрия се оценява на около $650 милиона и се очаква да расте, което ще доведе още повече големи търговци и инвеститори. Основните плюсове са лесният трансфер на средства между различни сметки, набиране на капитал и по-лесно управление на дългови инструменти.

Вече видяхме фирми като Binance Chain и Huobi да обявяват планове за изграждане на собствени децентрализирани борси, като Huobi вече са направили инвестиция от $100 милиона долара в център за данни.

Това ще стимулира иновациите и по-нататъшните инвестиции, тъй като обменът ще бъде по-плавен и интуитивен. Проблеми като бъгове и бавна скорост са на път да се превърнат в минало.

Централната банка подкрепи дигиталните валути

Освен по-разпространено узаконяване, предстои да видим дигитални валути, въведени с благословията на националните правителства.

Много държави започват да осъзнават предимствата от крипто транзакциите и някой от тях, като Китай и Венецуела, сега работят с централните си банки за въвеждането на собствени национални дигитални валути.

Единственото притеснение за това е ефектът, които ще има върху гражданите на дадената нация. Например, има доста новини свързани с това, че Венецуела трябва да продава част от своите горивни и златни запаси с цел финансиране на „Петро" - венецуелската държавна крипто валута. А за китайската валута се спекулира, че ще бъде използвана от правителството за по-голяма контрол върху населението и с цел създаване на конкуренция на Биткойн.

Резултатът от всичко това би могъл да бъде една „космическа надпревара" между различни държави, които се състезават за създаване на най-добрата крипто валута. Да не говорим за добавената конкуренция на частни компании като Фейсбук, с монетата им Libracoin и JPMorgan Chase с JPMcoin.

Разполовяването на Биткойн

Най-очакваното събитие свързано с биткойн за 2020 ще се случи през Май.

В обобщение, разполовяването е така наречения процес при който, броят на биткойните, дадени на успешните „миньори", бива намален наполовина, от 12,5 на 6,25. Това може да даде тласък на увеличението на цените чрез създаване на недостиг на пазара.

Това вече сработи 2 пъти през 2012 и 2016 година като тези събития предизвикаха огромни увеличения на цените на Биткойн.

Най-вероятно собствениците на биткойн ще се надяват третия път да е за щастие и отново да спечелят.

Естествено, има и доста рискове. Много от хората, ще се откажат от търгуването с биткойн и това може в известна степен да намали търсенето. За това допринасят, конкурентите на Биткойн, които през изминалите години не бяха толкова силни, колкото са в момента и могат да привлекат доста хора.

Можем да заключим, че прогнозите за крипто валутите са положителни и се очаква по-голяма свобода за търговия и спекулации, и евентуално още по-силен биткойн. Но е важно, винаги да се внимава и да се действа разумно. Преди да направите инвестиция е добре да проверете двукратно всяка информация, на която попадате.

И най-важното, не забравяйте, че валутите винаги се покачват и падат, затова не поставяйте всичките си яйца в една кошница!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.