• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития в страната за днес, 1 август

Предстоящи събития в страната за днес, 1 август

***
Милано /КРОСС/ Министърът на културата Вежди Рашидов ще участва в Международната конференция на министрите на културата на държавите членки на Европейския съюз и на страните, участващи в Експо 2015 в Милано.

***
Царево /КРОСС/ От 10.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие XII-то издание на Странджанския манов мед Централния градски площад. От 11.30 часа ще започне срещата на министър Танева с пчелари от региона в Ритуалната зала на Общината.

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа от храм „Света София" с литийно шествие, начело с кръста, иконата и хоругвата на св. Йоан Рилски тръгва поклонническият
поход "Рилският Чудотворец". Поклонниците ще спрат в Ротондата „Св. Георги Победоносец", откъдето през 1469 г. мощите на св. Йоан Рилски са пренесени в Рилския манастир.

***
София /КРОСС/ От 13.00 часа от Националния исторически музей с церемония чудотворната икона на св. Богородица Козница, разположен край град Драма ще бъде изнесена и предадена на свещеника от Бургаската енория Емилиан, Гърция.

***
София /КРОСС/ От 15.00 часа ръководството на ПП АБВ и на ПГ на АБВ ще даде пресконференция за готовността на ПП АБВ за предстоящите местни избори.

***
Бургас /КРОСС/ От 21.00 часа по традиция в Летния театър на Бургас ще се проведе 33-то издание на Националния фестивал за песен.
***

Бургас /КРОСС/ Чудотворна икона на Пресвета Богородица, която се съхранявана в трезора на Националния исторически музей идва в Бургас на 1 август. Светинята ще пристигне в морския град при засилени мерки за сигурност и ще бъде поставена за поклонение в църквата "Николай Мирликийски Чудотворец" в к-с "Меден рудник".

***
вр. Бузлуджа /КРОСС/ Традиционният събор на БСП ще се проведе на вр. Бузлуджа.

***
Варна/Бяла /КРОСС/ От 09.30 часа на плаж „Водна пързалка" ще се състои турнир по плажен волейбол в рамките на Седмица на морето" 2015.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 до 20.00 ч Детски музей на колела ще зарадва децата във Варна, когато ще гостува със своята експозиция и творчески работилници.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 21.00 часа на Царевец в рамките на летния оперен фестивал ''Сцена на вековете'' ще бъде представена операта „Борис Годунов" от Модест Мусоргски .

***
Гоце Делчев/Попови ливади /КРОСС/ От 10. 00 часа Община Гоце Делчев организира традиционен събор в най-новото населено място на територията на общината - Попови ливади. Съборът е по повод 112-та годишнина от избухването на Илинденско - Преображенското въстание.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 19.30 ч. на Арката на площад „Велбъжд" ще се проведе зумба парт.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 часа зам.-областният управител Мариана Кръстева ще открие утре в механа „Еньовата къща" турнира по дартс „Мълния Опън", който ще се проведе по случай втората годишнина от създаването на старозагорския дартс клуб „Мълния".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 14.00 часа с откриване на изложба с рисунки на български деца от чужбина, наградени в конкурса на ДАБЧ „България в моите мечти в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще започне втората фолклорна среща на българските състави от чужбина под надслов „Българският фолклор е магия".

***
Смолян/с.Славейно /КРОСС/ От 9.00 часа Негово високо преподобие архимандрит Висарион ще освети композиция с размери 3 на 2.5 метра, изобразяваща „Възнесение Христово". в двора на църковния храм „Свети Илия" в Славейно.

***
Смолян/с.Славейно /КРОСС/ В 10.30 ч. в село Славейно ще се проведат национални тържества, посветени на 112 години от Илинденско-Преображенското въстание, Програмата започва с Панихида в памет на загиналите в Илинденско - Преображенското въстание, която ще бъде отслужена в храм „Св. пророк Илия". В 11.30 ч. ще има тържествен митинг, а в 12 ч. ще започне тържественият концерт. Както всяка година от 21.00 ч. ще има тържествена заря.

***
Смолян/ с. Гела /КРОСС/ В село Гела ще се проведе ХІІІ -то Гайдарско надсвирване.

***
Созопол /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе протест пред сградата на община Созопол по повод затварянето на пътя при т.нар "шофьорски плаж".

***
Челопеч /КРОСС/ От 10.00 часа в местността Маята, село Челопеч ще се проведе автокрос фестивал с високоскоростни бъгита и туринг автомобили. Състезанието е четвърти кръг от Националния шампионат по автокрос.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.