• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за днес, 20 април

Предстоящи събития в страната за днес, 20 април

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие 54-та годишна конференция на Международната федерация на асоциациите на ръководителите на полети (IFATCA) в зала „София гранд" на Кемпински Хотел Маринела София.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Ротондата на Министерството на образованието и науката министър Тодор Танев ще подпише с директора на Националния център за информация и документация Ваня Грашкина Споразумение за сътрудничество при извършването на комплексна административна услуга.

***
Видин /КРОСС/ От 15.00 часа в Конферентния център на Областната администрация във Видин министърът на туризма Николина Ангелкова ще даде брифинг. По време на посещението си във Видин министър ще участва в дискусия по проблемите в сектора с представители на туристическия бранш и местната власт.

***
София /КРОСС/ От 09.45 часа на Терминал 2 на „Летище София" ще бъде посрещнат българският националния отбор по математика за девойки. Отборът ще се завърне от Минск (Беларус), където взе участие в ІV Европейска олимпиада по математика за момичета. Девойките се завръщат с 3 сребърни медала и един бронзов, а отборно България е на 6-то място от 25 държави.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в катедралния храм „Света Неделя" ще бъде отслужена панихида за жертвите от атентата в църквата през 1925 година. На 16 април се навършиха 90 години от най-тежкия за България атентат.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Зала „Сердика", Шератон София Хотел Балкан ще се проведе втори форум за правосъдие и права на човека.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа Координационният съвет на арменските организации, Съюзът на тракийските дружества в България и издателство „Захарий Стоянов" ще дадат пресконференция на тема „ 100 години от арменския геноцид и геноцида над тракийските българи" в салона на Съюза на българските журналисти.

***
София /КРОСС/ От 15.00 часа възпитаници на домовете за деца, лишени от родителска грижа „П. Р. Славейков в София, „Л. Баръмов" в с. Доганово, община Елин Пелин, ученици от 176 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - с. Негован, и деца бежанци ще поднесат цветя на паметника на опълченците (в градинката зад Централния военен клуб в София).

***
София /КРОСС/ От 16.00 часа в зала Средец на София хотел Балкан ще се проведе кръгла маса на тема: „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество". Организатори на събитието са Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/ и евродепутатът Ева Паунова. Специално участие в дискусията ще вземе зам.- председателят на ЕК и комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип. В първия панел също участие ще вземат и вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и генералният директор на Digital Europe Джон Хигинс.

***
София /КРОСС/ От 16.00 часа в зала „Концертна" на Централния военен клуб е организиран тържествен концерт по случай 139 години от Априлското въстание. По време на събитието ще бъде даден старт на съвместен проект на Българския Червен кръст, Фондация „Юник Партнерс", служба „Военна полиция", Столична община, Спортен клуб „Божурище" и II-ра РСПБЗН.

***
София /КРОСС/ От 18.00 часа в зала 7 на НДК поетесата Елена Биларева ще представи новата си стихосбирка "Соната за пиано и сърце".

***
София /КРОСС/ От 18.30 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе лекция Бъдещето на технологиите или технологии на бъдещето - един поглед на Singularity University" на д-р Хосе Кордейро.

***
Благоевград /КРОСС/ От 19.00 часа в Драматичен театър "Н. Вапцаров" ще бъде открит IX Международен фестивал "Среща на студентските хорове".

***
Бургас /КРОСС/ От 10.00 до 15.00 часа ще се проведат безплатни прегледи за двойки с репродуктивни проблеми ще се проведат в Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ-Бургас.

***
Бургас /КРОСС/ От 11.00 часа в Културен Център „Морско Казино" ще се състои тържественото откриване на ХIV - туристическа борса „Вашата ваканция".

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа в Клуба на стопанския деятел областното ръководство на ПП АБВ организира пресконференция във връзка с предстоящите вътрешнопартийни избори за председател на партията и по актуални политически теми. В пресконференцията ще вземе участие зам.-председателя на НС на ПП АБВ Румен Петков.

***
Варна /КРОСС/ От 12.00 часа на паметника на Георги Бенковски в Морска градина ще се състои заупокойна молитва с полагане на венци и военен ритуал по повод 139 години от Априлското въстание.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведат традиционните регионални спорни празници по футбол и народна топка. Участие ще вземат Ресурсен център Велико Търново, Помощно училище „Св. Теодосий Търновски" - В.Търново и Помощно училище „Иван Вазов" - Ново село.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.00 часа във фоайето на НР "П.Р.Славейков" във Велико Търново ще бъде открита изложба с керамични експонати, които млади хора от Павликени изработиха в рамките на проект "Младите хора оживяват древното керамично наследство на община Павликени".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.00 часа в зала 302 ще се проведе пресконференция във връзка с 10 -тия национален фестивал за детско-юношеско театрално изкуство "Малкият принц - 2015".

***
Враца /КРОСС/ От 10.00 часа Областният управител на област Враца Малина Николова ще даде пресконференция в Заседателната зала на Областна администрация - Враца
във връзка със случилия се в петък инцидент с кмета на село Голямо Пещене Тодор Тодоров.

***
Добрич /КРОСС/ От 9.00 часа в община Добрич в малката заседателна зала ще се проведе редовната кметска оперативка.

***
Казанлък /КРОСС/ От 12.00 в Заседателната зала № 6 на Община Казанлък ще бъде дадена пресконференция за представянето на Казанлък в Париж, с участието на двете казанлъчанки, които изтеглиха късмета в анкетата на Община Казанлък за участие в културните събития във френската столица.

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.30 часа в „Новотел" - Пловдив ще се проведе Общо събрание на ПУ „Паисий Хилендарски" за избор на ректор и Академичен съвет с мандат за следващите 4 години. Преди началото на Общото събрание за избор на ректор на ПУ „Паисий Хилендарски", от 10.00 до 10.15 ч. в „Бизнес зала 1" в „Новотел" - Пловдив ще се проведе и брифинг с ректора на университета проф. д-р Запрян Козлуджов.

***
Пловдив /КРОСС/ От 11.00 часа народните представители от „БСП лява България" Георги Търновалийски и Манол Генов ще дадат пресконференция в Пресцентъра на БСП - Пловдив по актуални теми за Пловдив.

***
Пловдив /КРОСС/ От 18.00 часа в зала „Тракия" на хотел „Тримонциум" АБВ в Пловдив област ще проведе своята учредителна областна конференция. На конференцията ще присъстват председателят на ПП АБВ - Алтернатива за българското възраждане и президент на Република България /2002-2012/ Георги Първанов и председателят на ПГ на АБВ и народен представител проф. Борислав Борисов.

***
Разград /КРОСС/ От 10.00 часа в областната администрация ще се проведе пресконференция с участието на Светлана Димитрова, гл.експерт в областен офис на НЗСЗ.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 19.00 часа в „Къщата на арх. Димов" ще се проведе междукултурна вечер, организирана от „Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.