• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Започва театралният фестивал "Сцена на кръстопът" със спектакъла "По-полека" (СНИМКИ)

Започва театралният фестивал "Сцена на кръстопът" със спектакъла "По-полека" (СНИМКИ)

/КРОСС/ Довечера в Пловдив се открива 23-ят Международен фестивал „Сцена на кръстопът". Театралният форум ще продължи до 21 септември. Началото ще сложи премиерата на представлението „По-полека" - продукция на Пловдивския драматичен театър и Младежкия театър „Николай Бинев".

Постановката е по песни на Стефан Вълдобрев, а сценарият е на Ваня Щерева и Стайко Мурджев. Режисьор е Владимир Люцканов. Участват актьорите Филип Аврамов, Радина Думанян, Алексей Кожухаров, Маргита Гошева и др.

Второто премиерно представление на Пловдивския театър - „Слава", е на 12 септември.

В 23-ия фестивал „Сцена на кръстопът" ще видим 22 представления на 12 трупи от цяла България, както и на гости от Украйна и Унгария. Финалът също ще бъде впечатляващ - на 21 септември, пред пловдивската публика, на сцената на Драматичния театър ще гледаме основателя и арт директор на „Сцената" Стефан Данаилов в тандем с Аня Пенчева в спектакъла „Актрисата".
Фестивалът тази година е под мотото „Театъра: невъзможното" и се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерство на културата. Неизменен съмишленик и партньор на фестивала е Драматичен театър-Пловдив.

Концерт по повод 80-годишнината от рождението на Тодор Колев ще зарадва почитателите на големия актьор на 21 септември от 19 часа в Драматичния театър в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът" . „За Тодор Колев" е проект на Камен Донев, в който той заедно със свои съученици и приятели ще представи спомени и разкази от първо лице, както и избрани песни на големия български артист и вдъхновител.
В рамките на театралния форум ще бъдат представени книгите „Театрална география, история, личности" на Стефан Янков, „Комедиите на Шекспир между Ерос и Танатос" от д-р Петър Кауков, „Театралният път на режисьора Слави Шкаров" от Йордан Георгиев и книгата „Аз| Остава" за група Остава. Ще видим и селекция от най-добрите сценични плакати на Радослава Боор със заглавие „Плакатът: Радост&Слава".

„Отново е септември и пак на касата на театъра има опашки! Ще видим наистина великолепни спектакли, изключителни режисьори, талантливи актьори, младите колеги от НАТФИЗ, 4 значителни книги за историята и същността на театралното дело! Със сигурност на публиката предстои едно добро забавление с най-значимото в театралния живот. Всичко, което е любопитно е тук, в Пловдив!", каза директорът на Драматичен театър Пловдив Кръстю Кръстев.

Заместник-кметът инж. Александър Държиков поздрави организаторите по повод началото на 23-тото издание и отбеляза, че фестивалът, който е традиционна част от Културния календар на Община Пловдив, става все по-интересен, с все по-висок рейтинг и все по-очакван от пловдивската публика. Доказателство е и фактът, че билетите за голяма част от представленията свършват за ден. Той пожела успех на 23-ия фестивал „Сцена на кръстопът" и на добър час на двата премиерни спектакъла, които бяха представени от част от творческите екипи.

Билетите за Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът" се продават на касата на театъра и онлайн в платформата на Драматичен театър-Пловдив www.tickets.dtp.bg.
В сайта на фестивала http://scenatepe.com/ може да прочетете анонси за всички представления от основната програма, там са поместени новини, както и датите и часовете на съпътстващите събития от тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът".


Снимке Катрин Гутман.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.