• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кънев: КТБ е била политически инвестиционен фонд, чрез който политици са си купили гигантски предприятия

Кънев: КТБ е била политически инвестиционен фонд, чрез който политици са си купили гигантски предприятия

/КРОСС/Интервюто на Цветан Василев съдържа едно много сериозно признание. И това е, че КТБ не е била банка.

Това е политически инвестиционен фонд, заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Изводът си е направил след дълго търсене на точното определение.

Спестяванията на българските граждани, на българските фирми, са се използвали за създаването на компании със специално предназначение (това са напълно кухи фирми), с които да си купува някакви бизнеси - избрани, определени. Взимат се заеми, с които кухите фирми придобиват някакъв актив. По този начин се придоби „Булгартабак", военни заводи, обясни Кънев в интервю за Нова телевизия. 

Другото, което реформаторът е разбрал от интервюто на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, дадено за „Гласове",  е, че „това е бил един продължителен ортаклък между Василев и Пеевски за придобиване на такива компании". Става дума за компании, които са предизвиквали голямо политическо напрежение през годините,посочи Кънев.

В цялата тази ситуация стои отговорът защо България не излезе от икономическата криза, отбеляза Кънев и обясни: Този политически валяк върху банковата система, този измамнически модел, който е управлявал през КТБ, може би не само, е насочил активите не към малкия бизнес, а към това политици да си купуват гигантски предприятия.

Радан Кънев бе категоричен, че прокуратурата трябва да се самосезира при все, че от думите на Сотир Цацаров стана ясно, че няма намерение да реагира на интервюто на Василев.  

Има отворени данни, абсолютно ясни и публични, много по-сериозни от тези, по които се е самосезирала прокуратурата, но главният прокурор казва „мен не ме интересува". И това е сериозното. Той по закон трябва да започне разследване - за притежание на фирми, офшорки, изнудване и т.н., заяви Кънев.

Какво е политическото решение според него? Съдебна реформа.

България, държава дълбоко мафиотизирана в продължение на десетилетия, не може да си позволи да разчита на един единствен човек, че ще държи всеки контрол в страната, заяви Радан Кънев. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.