• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Пловдивски фермер продава "златна ябълка" за 95 000 евро като яйце на Фаберже

 Пловдивски фермер продава "златна ябълка" за 95 000 евро като яйце на Фаберже

/КРОСС/ Пловдивски фермер продава „златна ябълка" за 95 000 евро. Уникалният плод в момента зрее в овощната градина в село Трилистник. След откъсването ще бъде изрисуван от слънцето по специална технология и ще бъде положен в кутия, тип бижу. Тя ще бъде изработена от 18-каратово злато, обясни идеята си Красимир Кумчев. Само поставката, която имитира прочутите яйца на Фаберже, тежи 1,4 кг и според цената на златото в момента излиза 65 000 евро. Отделно от това е изработката.

От 14 години наред с традиционното земеделие агробизнесменът изработва бутикови ябълки по патентована технология. Докато зреят на дървото, плодовете се облепят със специални стикери с различни послания и картини, а слънцето дооформя рисунъка. По този начин Красимир Кумчев е произвел бутикови ябълки с изображение на Античния театър, Пловдив 2019, Панаира, лога на фирми, надписи „Обичам те", "Господи, колко си хубава" и т.н.

За ВИП подаръци е поставял ябълките, целунати от слънцето, в позлатени кутии, като цената е идвала към 1500 лева. "Златната ябълка" от Трилистник ще е единствена в света и ще я притежава една- единствена жена, разказва Кумчев. Надписът ще е на старогръцки и ще гласи „за най-красивата". Идеята му хрумнала от легендата за Афродита. Когато Ерида подхвърля ябълката на трите богини Афродита, Атина и Хера, казва, че е за най-красивата. Всяка смятала, че е за нея, но станала притежание на Афродита.

Красимир Кумчев е един от крупните фермери в Пловдивско. Гледа 700 декара в землищата на Трилистник и Гелеменово край Пазарджик, от които 450 дка овошки и 250 дка зеленчукови култури. Освен технологията за бутиковите ябълки е патентовал и формула за справедливо изчисление на субсидиите в селското стопанство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин, помнещ

Златните ябълки бяха в миналия век, заедно с червена превъзходна, със златни круши, със сливи, грозде, праскови, кайсии и всички, които сега липсват на нашия пазар...тогава беше златното време за българското селско стопанство...сега е само спомен...

13.06.2019 17:51:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.