• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Лавров: Русия има интерес да подобрим отношенията си със САЩ

Лавров: Русия има интерес да подобрим отношенията си със САЩ

/КРОСС/ Отношенията между Москва и Вашингтон трябва да се подобрят и руското правителство има интерес към това, обяви министърът на външните работи Сергей Лавров, след като в кулоарите на 72-рата сесия на Общото събрание на ООН се срещна с американския държавен секретар Рекс Тилърсън.

„Ясно е, че ни е необходимо да поправим тези отношения", заяви Лавров, цитиран от „Фокус".

„Не ние започнахме спиралата на не много положителните взаимни действия и ние имаме интерес да се върнем към нормалното състояние на нашите двустранни връзки", заяви Лавров.

Същевременно той добави, че е било обърнато сериозно внимание на ситуацията в Сирия. Руският министър добави, че по време на разговора Тилърсън е потвърдил, че групировката „Джебхат ан Нусра" е терористична организация, подлежаща на унищожение.

„Днес напомнихме на нашите американски колеги, че „Джебхат ан Нусра", или там както я наричат в момента, е терористична организация. Тилърсън призна, че е наистина така. Да се надяваме, че това признание ще се прояви и в действията на място", добави Лавров.

Двамата дипломати са обсъдили и ситуацията в Източна Украйна.

„Ситуацията в Украйна трябва да се разреши. Има много ясен подход как това да се постигне - Минските споразумение. Тилърсън потвърди привързаността към споразуменията, които трябва да бъдат напълно приложени", добави руският министър.

Той добави, че руският проект за резолюцията по миротворците в Донбас остава във вида си, в който е бил след разговора между руския президент Владимир Путин и канцлера на Германия Владимир Путин.

Междувременно в Ню Йорк Сергей Лавров се срещна и с британския си колега Борис Джонсън, като двамата обсъдиха двустранните отношения между техните държави.

„Министрите обсъдиха перспективите пред изграждането на политическия диалог и активизацията на руско-британските връзки в различните области. От руска страна бе подчертана важността от нормализацията на отношенията чрез взаимноуважителен и равноправен диалог въз основата на общ отчет на интересите", пише в официален коментар на руското МВнР относно срещата.

„Изразена е готовност за насрещни действия при коригиране на политиката на правителството на Великобритания в руско направление", пише още в съобщението.

Двамата министри също така са обменили мнения по редица актуални международни и регионални проблеми.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пий си хапчетата,моля!

23.09.2017 08:50:20

Анонимен

Мястото на Русия е на БУНИЩЕТО! Тая сган е генетично увредена и съществува, за да вредителства !

21.09.2017 11:33:46

Анонимен

Мястото на Русия е на БУНИЩЕТО! Тая сган е генетично увредена и съществува, за да вредителства !

21.09.2017 11:33:29

една българка

е как да стане? https://ureport.bg/102434/2015/12/17/300-dumi/video-tsatsarov-ne-e-chayka-i-kakvo-ot-tova

20.09.2017 09:59:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.