• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Москва призовава Германия да предостави информация по делото за изнасиленото в Берлин руско момиче

Москва призовава Германия да предостави информация по делото за изнасиленото в Берлин руско момиче

/КРОСС/ Москва призовава Германия да предостави информация по делото за руското момиче Лиза, чието изчезване в Берлин предизвика широк обществен резонанс. Според руският външен министър Сергей Лавров, това ще позволи да се избегнат недоразуменията между страните, предаде ТАСС.

„Убеден съм, че, ако необходимата информация бъде представена от съответните органи на Федеративна република Германия, то ще има по-малко недоразумения“, заяви Лавров в четвъртък в Ашхабад.

„Тъй като става дума за гражданка на Руската федерация, ние сме в правото си не просто да чакаме, докато приключи разследването, ние трябва по всички правила, съществуващи в цивилизования свят, да бъдем информирани за един или друг инцидент, който се случва с граждани на Руската федерация, което в дадения случай не бе направено своевременно. Именно поради тази причина възникнаха различни тълкувания на тази ситуация“, добави той.

Министърът добави, че „в този случай ние получихме информацията не от официалните структури на ФРГ, а първо от рускоезичната общност, след което от адвоката на семейството и родителите на Лиза“.

„Убеден съм, че колкото повече прозрачност има тук, толкова повече информация ще има за нашите граждани, които попадат в нестандартни ситуации, още повече в такива сериозни ситуации, толкова по-добре ще бъде за отношенията ни и няма да възникват у никого въпроси за това, кое е пропаганда, а кое намеса във вътрешните работи“, подчерта Лавров.

Той добави, че не може да се съгласи с това, че външният министър на Германия е реагирал остро на изказванията му по време на пресконференцията във вторник. „Не мога да се съглася с това, че Франк-Валтер Щанмайер по някакъв начин е реагирал остро на коментарите ми. Той каза, че е необходимо да се изчакат резултатите от разследването и да не се създава пропагандистка кампания в медиите. Ние точно това искаме, резултатите от разследването да се появят колкото се може по-скоро“, каза Лавров.

Историята за 13-годишната Лиза преди седмица разказа руската телевизия Първи канал. Позовавайки се на разказ на роднини на момичето, телевизията съобщи, че тя е била изнасилена от бежанци.

Делото получи широк обществен резонанс, тъй като в социалните мрежи започнаха да се появяват множество слухове, че полицията не предприема необходимите мерки. Органите на реда на свой ред заявиха, че няма да позволят да бъдат обвинявани в бездействие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ами да си размърдат немските задници

28.01.2016 15:40:30

Анонимен

Германските фашистите убиха 6 милиона евреи и 20 милиона руснака, та наследничката им Меркелини ще се коси за едно изнасилено руско дете? Хайде де?

28.01.2016 15:36:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.