• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Лавров: Реакцията на Лондон за отравянето на Скрипал е нелогична

Лавров: Реакцията на Лондон за отравянето на Скрипал е нелогична

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров заяви вчера, че Великобритания използва случая с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, за да сплоти европейските си партньори зад себе си във време, когато Брекзит изолира Лондон, предаде Ройтерс.
Лавров отвърна на удара от Лондон, където вчера обявиха, че интервюто на двамата руснаци, обвинени от кралската прокуратура за отравянето на Скрипал, е "увъртане и лъжи".
"Няма никакви факти, които да можем да обмислим съдържателно", каза Лавров след среща с германския си колега Хайко Маас. "Безсмислено е да обсъждаме това и потвърдихме пред нашите германски партньори, че не виждаме никакви доказателства", допълни той.
Лавров добави, че принципът, че е "много вероятно" не е приложим в този случай. Руският външен министър посочи още, че се съмнява, че доказателствата по случая, изпратени от Лондон на партньорите му, са убедителни. Това веднага предизвика порицание от страна на Маас. "Естествено, че получихме информация от Великобритания и няма причина да поставяме под съмнение тази информация", каза германският външен министър и призова "всеки да допринесе за изясняване на всичко това", включително чрез споделяне на информация за двамата руски граждани, които Лондон идентифицира по случая.
Според Лавров обаче не е ясно защо страна, която се хвали със спазването на закона и се представя като еталон на правовата система, се държи изцяло извън полето на правото и се опитва да се занимава с нещо, с което е вредно да се занимава - "мегафонна дипломация", предаде ТАСС.
Освен това Лондон е идентифицирал Александър Петров и Руслан Боширов още през април, каза още Лавров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.