• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Лавров: Русия ще парира всички рискове и заплахи за националната сигурност

Лавров: Русия ще парира всички рискове и заплахи за националната сигурност

/КРОСС/ Руската страна ще предприема всички необходими стъпки за париране на рисковете и заплахите, възникващи за националната сигурност на страната. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за унгарския вестник Magyar Nemzet в навечерието на официалната си визита в Будапеща, предаде ТАСС.

„Не ми се искаше да бъда като безотговорните политици, които в угода на собствените си амбиции са готови с лекота да принесат в жертва интересите за поддържане на мира и стабилността в Европа и, които без да се замислят за последиците, продължават да повишават напрежението, разгръщайки алармистките настроения“, отбеляза руският министър, коментирайки увеличаването на присъствието на силите на НАТО в Централна Европа.

„В същото време, разбира се, не може да игнорираме нарастващите негативни тенденции, създаващи се в резултат на поетия от НАТО курс на съзнателно подкопаване на стратегическия баланс на силите в Европа, включително укрепването на военния потенциал на Северноатлантическия алианс в близост до руските граници и създаването на европейски сегмент на глобалната ПРО на САЩ. Не можем да наречем по друг начин тези действия, освен като дестабилизиращи и недалновидни“, посочи Лавров.

„В този контекст руската страна ще предприема всички необходими стъпки за париране на рисковете и заплахите, възникващи за националната ни сигурност“, подчерта ръководителят на руската дипломация.

Русия „продължава да бъде привърженик на изграждането на архитектура на взаимно изгодно и широко европейско сътрудничество в сферата на сигурността въз основа на принципа на нейната неделимост и опиращо се на международното право“, припомни още Лавров.

„Разчитаме на това, че в НАТО в крайна сметка ще надделее здравият разум и нашите западни партньори ще намерят в себе си сили да се откажат от изграждането на конфронтационни схеми, обусловени от стремежа за гарантиране на собствената сигурност за сметка на другите“, отбеляза руският външен министър.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НЕ СМЕ ЛИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КАКТО СЕ ВИЖДА ОТ ИСТОРИЯТА ОЛИГОФРЕНИТЕ ЖАДУВАЩИ ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО СА СВЪРШВАЛИ ЗЛЕ. И ОПИТИТЕ ДА СЕ ПОДЧИНИ РУСИЯ НА ТАКИВА ОЛИГОФРЕНИ СА ЗАВЪРШВАЛИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ЗА СПРАВКИ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ИСТОРИЯТА!

26.05.2016 21:35:55

Анонимен

Русия винаги е била и ще бъде в Европа.На пук на краварите въпреки санкциите тя стана незаобиколим фактор за света и за Европа.Който неиска да го разбере значи е глупак.

25.05.2016 15:09:03

Анонимен

С глад и мизерия РУСИЯ завря такива велики гниди като теб на едно тайно и тъмно място, откъдето са се пръкнали, глупако!

25.05.2016 10:06:39

Анонимен

ЗА РУСИЯ - САМО ГЛАД, МИЗЕРИЯ и ИКОНОМИЧЕСКА ИЗОЛАЦИЯ! ПЪТЯТ Й КЪМ АЗИЯ Е ЧИСТ !

25.05.2016 09:25:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.