• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Весела Лечева: Всеки ден избухват мините на това управление

Весела Лечева: Всеки ден избухват мините на това управление

/КРОСС/ Искаме да сменим модела, който докара България в челните класации по корупция и на последни места по доходи.

„Десет години един човек управлява страната между две карета карти и един мач. Всеки ден избухват мините на това управление. Лакърдиите му омръзнаха на хората. Няма как да принизиш и профанизираш разговора за бъдещето на страната.” Това заяви пред БТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Весела Лечева, помолена да коментира думите на Бойко Борисов, че БСП са били на СПА в Банско по време на обсъждането на „Визия за България”.

„Спекулациите на ГЕРБ са начин и стил на управление.  Те се опитват да профанизират и неглижират всяко положително действие. Затова и парламентът е на критичното ниво на доверие”, коментира тя. Според нея всички в страната са наясно, че трябва да има промяна на модела на управлението. „Тези училища и тротоари, които Борисов открива, са построени с парите на всички български граждани. Хората заслужават по-добро качество на живот и възнаграждение за труда си”, категорична бе Лечева.

„Управляващите претендираха за един много прецизен антикорупционен орган и законодателство. Ние имахме притеснения, че той няма да свърши своята работа, тъй като е положен на грешна основа. Ще видим, дали ще заработят тези механизмите, които да защитават финансовите ресурси и механизмите на тяхното разходване”, отговори Лечева на въпрос, дали бизнесмени финансират работата на политическите партии. Според нея БСП е била винаги открита- как се финансира нейната дейност. Тя обърна внимание, че контролиращата администрация на разходването на обществения ресурс се раздува все повече и повече, а резултат няма, като припомни, че през август сме били свидетели на пътни инциденти, резултат от лошо изградена инфраструктура, но за която е платена огромна сума пари. „Ние искаме да сменим модела, който докара България в челните класации по корупция и на последни места по доходи”, добави зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”.

Весела Лечева каза, че ПГ на „БСП за България” ще гласува против назначението на новите министри, защото нищо от това, което до този момент се е предлагало като политика няма да се промени. „Няма заявки за промяна на политиката нито в Министерството на регионалното развитие, но най-вече в Министерството на вътрешните работи”, посочи още тя. Лечева поясни на водещия, че КС вече се е произнесъл, че оставки на министри не се гласуват.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.