• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Весела Лечева: Вотът на доверие към Корнелия Нинова разгневи централите на ГЕРБ и ДПС

Весела Лечева: Вотът на доверие към Корнелия Нинова разгневи централите на ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ "Управляващите се опитаха първо през БСП да подчинят и опитомят основната опозиционна сила, но Конгресът беше този, който пожела Корнелия Нинова да оттегли оставката си, което беше своеобразен вот на доверие. Това разсърди и разгневи опонентите ни и виждаме добре отиграни действия в двете партийни централи- на ГЕРБ и ДПС." Това каза пред БСТВ зам.- председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева в коментар на въпрос за намаляването на партийните субсидии. Тя отбеляза, че левицата е щяла да повярва на тяхната загриженост за безплатни детски градини и ясли, ако са били приели част от мерките, които БСП е заложила в алтернативния бюджет. "Сега, в средата на годината, да предлагаш коренно различен модел на функциониране на политическата система, в толкова кратки срокове, изглежда като наказателна акция срещу основната опозиционна сила", категорична бе Весела Лечева. "Много е жалко за макар и крехката и фасадна демокрация, която днес има в България. Това трябва да предизвика недоволство и въпроси, които да задава обществото", добави Лечева. Тя коментира още, че американската система на финансиране на партиите звучи добре, но трябва да се запитаме- каква е нашата политическа система и дали е съпоставим този модел. По думите й премиерът раздава фасадна демокрация през прозореца на своя джип.
"Макар бавно и трудно, БСП печели влияние и широка подкрепа. 70% от гражданите останаха по домовете си и не гласуваха, а БСП подобрява резултата си. Това няма как да не стресне управляващите. Те искат да си запазят своята къща", категорична бе Лечева. Според нея, всички са фокусирани в БСП, но никой не наблюдава ГЕРБ, където текат тежки и напрегнати процеси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.