• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Няма китайци на летище Пловдив

В. Стандарт

Одобреният за концесионер на летище Пловдив консорциум, съставен от китайската компания "Хайнан" и българската „Пловдив еърпорт инвест", най-вероятно няма да подпише договора за управление на аеропорта, научи „Марица". Последният възможен срок за това изтича днес, но до вчера вечерта нямаше информация в Министерството на транспорта да са внесени необходимите документи. Припомняме, че в средата на юни китайската част от избрания концесионер поиска едномесечна отсрочка по чисто административни причини - за приключване на процедурите по приемането на решения от управителни органи на китайската корпорация HNA Group, част от която е "Хайнан".

През летище София отново мина непроверен самолет
В. Сега

Абсурден пропуск на летище София и граничната полиция за пореден път повдигна въпроса как се контролира кой влиза и излиза от България и доколко хвалбите на властта, че сме готови за Шенген отдавна, са истина. По ирония на съдбата точно в деня, когато вътрешният министър Валентин Радев отчете "100% успех по приоритета ни за сигурност на европейските граждани" по време на европредседателството, стана ясно, че частен самолет е бил пропуснат през летището без никаква проверка.

Медицински бос взима ИПК "Родина" за 40 млн. лева
В. Сега

Злополучният ИПК "Родина" - недостроеният издателско-полиграфически комплекс на Цариградско шосе в София, има нов собственик - магнат от медицинските среди. Сградите и терените на ИПК "Родина" бяха обявени за продан от синдиците на фалиралата КТБ заради непогасени кредити. Купувач на активите, предложени в два отделни търга,  е компанията "Изток плаза" на Михаил Тиков, който притежава медицински центрове и болници в цялата страна, сред които и известната "Софиямед".

Изгониха Мая Манолова от тристранката
В. 24 часа

Омбудсманката Мая Манолова бе изгонена от заседанието на тристранния съвет, който трябва да обсъди промени в телковете и пенсионирането на миньорите. Манолова се появи в началото на тристранката в Министерския съвет. Тя искаше да представи своя законопроект за промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се разрешава ранно пенсиониране на миньори при съкращения.

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите
В. Труд

Фермери ще дарят 150 животни от Перник и 80 от Кюстендил за хората в засегнатите от чумата по дребните преживни животни райони след карантинния период. Това стана ясно след среща на министъра на земеделието Румен Порожанов с животновъди.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.