• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса:

Платиха 5 бона за библия
Благотворителен бал осигури стипендии на талантливи деца сираци
в. Стандарт

Бизнесменът от Добрич Тошко Георгиев брои 5 хиляди лева за библия от 1941 година. Ценната реликва е с автограф от йеросхимонах Пахомий - библиограф на Зографския манастир. Наддаването стана по време на благотворителен бал на добричкия клуб "Майчина грижа".
Целта на търга бе да се съберат средства за стипендии на талантливи деца сираци и полусираци. Легендата разказва, че три пъти са били правени опити Пахомий да бъде отровен, за да му вземат ключа от манастира, в който се съхраняват изключително ценни реликви.
Сред тях е била и Паисиевата история. Началната цена на Библията бе 1000 лева, но водещият търга Влади Въргала провокира участниците и така сумата закова на 5 бона. Друг бизнесмен пък брои 3500 лева за лентата на Въргала "Операция Шменти капели".


Жена се запали в гараж, написа, че е заради бедност
Познати на Десислава разказват, че била в депресия
в. 24 часа

Млада жена е открита мъртва, след като се запалила в гараж в пернишкия квартал "Стара Тева". Инцидентът се случил на 19 ноември, стана ясно вчера.
Името на жената е Десислава. Така тя се подписала в откритото в гаража предсмъртно писмо. В него се посочва, че причина за запалването й била бедността, в която живеела сама.
Комшиите й разказват, че напоследък имала здравословни проблеми и била в депресия. Те обаче не са предполагали, че Десислава ще сложи край на живота си по такъв начин. Полицията разследва случая.
Местен сайт в Перник съобщи вчера, че на 18 август 2014 г. тя се оплакала, че от Бърза помощ са я изгонили с кърлеж в крака, защото нямала 10 лева да заплати.
В рамките на месец втора жена се пали. Наскоро почина фотографката, която си драсна клечката пред сградата на президентството.


1 500 000 000 лева губи брутният вътрешен продукт на България за година от травми и злополуки
в. Труд
1 500 000 000 лева губи брутният вътрешен продукт на България за година от травми и злополуки

 

Брюксел забранява плазмите
Ще правят големите екрани енергийно ефективни
в. Телеграф

Плазмените телевизори отиват в историята. Европейската комисия планира да забрани производството им, тъй като харчат много ток и са умиращ продукт, съобщи "Евроактив". Предвижда се да бъде даден срок на фабриките, в който да спрат производството, а на пазара да се продават до изчерпване на количествата. LCD и LED телевизорите с голям екран пък трябва да станат по-енергийно ефективни, планира още ЕК.


Идея на депутатката от ГЕРБ Нели Петрова: Глоба от 200 000 лв. при смърт на пътя
Парите да постъпват по сметка за лечение на пострадали при катастрофи
в. Преса

Да се налага глоба от 200 000 лв. от държавата на шофьор, който причини смърт, тежка или средна телесна повреда на пътя. Това ще предложи депутатката от ГЕРБ Нели Петрова с промени в Закона за движение по пътищата. Тя ще внесе проекта веднага след сформиране на постоянните комисии в Народното събрание. Петрова е майка на убитата на пешеходна пътека във Варна 20-годишна Лора.
Тя предлага да се създаде фонд за лечение на пострадали при катастрофи, в който да постъпват глобите. Според нея само в България нямало подобни санкции. Тази глоба ще е отделно от решението на съда за обезщетение на близките.


173 нови хвърковати чети пазят гората
Свиват незаконната сеч с електронни билети
в. Монитор

Нови 173 мобилни екипа ще контролират добива и търговията с дървесина в страната, съобщи земеделският министър Десислава Танева. Вчера тя и зам.-министър Георги Костов от Държавно горско стопанство-Ботевград представиха мерки, които МЗХ ще предприеме срещу незаконната сеч. Хвърковатите чети ще обикалят страната и ще проверяват дърводобива в други стопанства, а не в своите. Целта е да се предотврати прикриването на нарушения от роднини и близки. В момента в Агенцията по горите има около 210 екипа на бюджетна издръжка. Контролът ще бъде подсилен с още 173. Предвижда се също така да бъдат въведени пластмасова пластина с идентификационен код и електронен билет. Досега тази система е въведена в три поделения на горски предприятия в България.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.