• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Бюджет 2018- отворен към хората" е водещото заглавие на "Труд". Приоритетите са образование, здравеопазване, отбрана и сигурност. Повишават детските надбавки, посочва вестникът по повод представените вчера от министреството на финансите проектобюджет за догодина. Коментарът на "Труд" по темата е озаглавен "Шафранов бюджет".

"Капитал дейли" информира откъде ще дойдат планираните с три милиарда лева повече приходи. Държавата разчита най-вече на повишената събираемост на данъците и повишените осигуровки. Като еднократен приход е заложена и евентуалната концесия на летище "София".

Интерпретацията на "Сега" е "Силовите министерства и чиновниците са сред фаворитите на бюджет 2018". Разходите за пенсии и социални дейност за първи път ще надхвърлят 13 милиарда лева, подчертава изданието, като отбелязва, че всъщност, огромна част от парите отиват за пенсии. Повече пари са предложени и за съдебната власт, пише още вестникът.

"Сега" отделя място и на новината, че работодатели и синдикати отхвърлиха бюджета на НОИ. Синдикатите не са доволни и от факта, че пенсиите се увеличават само с 3,8 на сто на фона на повишение от десет на сто за други социални дейности.

"24 часа" пише, по повод проектобюджета, "През следващата година рекорд - Брутният вътрешен продукт над 105 милиарда лева, надмина Живков". Вдигат заплати и пенсии, данъците остават ниски, добавя вестникът.

"Дума" извежда, на първа страница, акцентът- "ГЕРБ продължава да взема нови заеми". Вестникът подчертава, че това се прави под формата на държавни ценни книжа, в размер до един милиард лева. Изданието допълва и че държавният ни дълг е нараснал значително, с над 4 милиарда лева и е надхвърлил 27 милиарда лева.
Темата на "Телеграф" звучи така: "Дерат ни с двойно по-скъпи храни от Англия и Германия". Дори биомаслото на германския пазар е с 2 лева по-евтино, показва проучване на вестника. Бананите в Бирмингам се продават за лев и 70, а тук - за 2 и 40, констактира изданието.

Бившият вицепремиер, сегашен преподавател по право, проф. Даниел Вълчев, заявява, в интервю за "24 часа"- "Европрокуратурата тръгва с нашето председателство". Единното обвинение ще разследва обществените поръчки с европейски пари, а членовете на антикорупционния орган трябва периодично да минават на тест за лоялност, уточнява Даниел Вълчев.

Българки проституират, докато учат висше образование в чужбина, пише "Монитор". Дори след десет години странство, нашенците работят като обслужващ персонал. Информацията е от Агенцията за българи в чужбина.
В интервю за "Монитор", председателят на Дружеството по хранене и диететика, проф. Божидар Попов, предупреждава, че откритият в маслото натамицин е опасен за здравето. Според проф. Попов, обездвижването на децата и възрастните е най-големият проблем за здравето ни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.