• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Добра година за зърно, месо и млекопроизводителите, пише "24 часа", като се позовава на данни от Министерството на земеделието за 2017 г. В публикацията обаче се подчертава, че кризата за градинарите не е отминала. Сектор "Плодове и зеленчуци" е емблематичен пример за провал на публичната политика, стимулираща опортюнизъм без каквато и да е пазарна обосновка и както бе предвидено - без съществен траен ефект, коментира вестникът.

Вестник "Дума" излиза с водещо заглавие: "Губим 500 милиона лева заради нарушения на Танева". Съдът отмени подписана от бившия земеделски министър Десислава Танева подмярка за подпомагане на земеделски производители, уточнява публикацията. Ако решението бъде потвърдено на втора инстанция, одобрените помощи за производителите ще трябва да се платят от държавния бюджет вместо от евросубсидиите, отбелязва изданието.

В Пловдив новите работни места са колкото в цяла Северна България, е водещото заглавие на вестник "Сега". Изданието цитира доклад на Института за пазарна икономика за развитието на регионите през тази година. В него се констатира, че Смолян е феномен за страната по най-добро образование и че Сливен вече е изпаднал на дъното на класацията по бедност.

МВР дава седем милиона лева за спасяване на телефон 112, информира "Труд". Трябва да се подмени изцяло хардуерът и софтуерът на системата. МВР обяви нова обществена поръчка с мотив, че спешният телефон може да застраши националната сигурност.

Инвалиди настояват за промяна в реда за отпускането на помощни средства, пише "Труд". Хората с увреждания предлагат 13 неотложни мерки в социалната политика на среща с депутати в парламента днес. Едно от предложенията им е за изграждане на електронна информационна система на медицинската експертиза.

Просяци си "изработват" по хиляда лева на ден за Коледа в Швеция и Норвегия, пише "Телеграф". Една ромска фамилия експлоатира по 30 изпаднали в беда хора, които се преструват на сакати и болни пред магазини в богатите северноевропейски държави. Вестник "Монитор" продължава темата с информацията, че половината от просяците в София идват от страната. Безработни строители и таксиджии попълват редиците.

"Монитор" разказва и за използването на деца за разпространение на дрога. Печелят по хиляда лева на ден, но получават едва 20, става ясно след разкрита от МВР група за разпространение на наркотици в столицата.

Българче се роди на остров Бали, докато вулканът Агунг изригва, научаваме от "24 часа". 39 наши сънародници, които са там, са потърсили съдействие от посолството ни в Индонезия. Международното летище в Бали ще е затворено поне още едно денонощие.

София е град, в който все по-трудно се живее, написа проф. Ивайло Дичев, цитиран от вестник "Сега". Българската столица е сред най-замърсените градове в Европа, констатира университетският преподавател. Да говорим ли изобщо за естетическото ниво на столичния град, пита риторично проф. Дичев от страниците на вестник "Сега".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.