• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Стефан Софиянски: Не е ясно кой ще е собственик на Левски

Стефан Софиянски: Не е ясно кой ще е собственик на Левски

/КРОСС/ Бившият премиер на България Стефан Софиянски коментира пред "Тема спорт" последните събития в Левски и влизането на Васил Божков в клуба. Той сподели, че все още не е ясно дали Спас Русев ще продължи да бъде собственик на "сините", след като никъде не се споменава за напускането му. Бившият кмет на София говори за селекцията и новия треньор Георги Дерменджиев. 

"Фактът, че не Васил Божков, а група от фирми се ангажира с Левски, е добре. Въпросът е до каква степен ще продължи тази договореност, защото формулировката е, докато има взаимоизгодно сътрудничество. Това е много условно понятие. Според мен, първо трябва да мине Общото събрание и, второ - трябва да се види какъв бюджет ще бъде предвиден. Ако той е разумен и зад него стоят сериозни фирми, е гаранция за добра перспектива. За мен бюджетът е ключов. Но, ако той е условен и не е обезпечен, и Левски работи на дефицит, Левски може да има същите проблеми, каквито имаше и досега. 

Не мога да преценя размаха, с който действаше Павел Колев, защото фактът, че веднъж се споразумя, после се оттегли, а след това се върна... Той е доказал качествата си с работата в БФС. Но как ще бъде в Левски. Пак ще се върна на основното - Колев не дава пари за Левски. 

Обърнете внимание, че напоследък това бяха проблемите на Левски - несигурност, разсрочване на задължения, глоби. Всичко това при едно хаотично управление на Спас Русев, който още е собственик. А не знам дали ще се смени като такъв. Това не го пише никъде и не е ясно. Обърнете внимание в позицията. Никой не казва, че тази група фирми придобива собствеността. Поема издръжката, но кой ще е собственик? Не е ясно. 

Радостно е, че през зимата се привлякоха само българи, защото положението в Левски беше тревожно. Дерменджиев е треньор с доказани успехи. Когато е започвал работа е бил в сравнително добре подготвен отбор, а сега ще започне с малко разбита команда. Треньорската смяна повлия на отбора. Дерменджиев не влиза в изграден отбор. Това за него е голямо предизвикателство. Надявам се да докаже добрите си качества", коментира Софиянски. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.