• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Обновеният Левски излиза срещу Локо Пд в първия си сериозен тест

Обновеният Левски излиза срещу Локо Пд в първия си сериозен тест

/КРОСС/ Левски приема Локомотив Пловдив в един от най-интригуващите мачове от 21-ия кръг на Първа лига. Срещата е днес от 17:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще може да бъде следена с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио. При успех „сините“ ще се приближат на точка зад втория ЦСКА и на 8 зад лидера Лудогорец, след грешните стъпки на „червените“ и „зелените“ в откриващия пролетния дял на шампионата кръг.  

Преди срещата Левски актив от 41 точки на третото място. „Смърфовете“, които ще опитат да влязат в първата шестица, са девети с 25 пункта, на два зад Ботев Враца, който обаче е с мач повече.

Левски имаше бурна зима. Тимът смени треньора си Славиша Стоянович, като на негово място застана бившият наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Цялата тази реформа бе направена в сянката на бъдещата смяна на собствеността в клуба. Очаква се тя да стане факт по време на Общото събрание на 6 март, когато се очаква Спас Русев официално да се оттегли, а контролният пакет акции да премине във Васил Божков.

Сега „сините“ откриват пролетния дял на шампионата с традиционно труден за себе си съперник - Локомотив Пловдив, който бе един от най-успешните отбори в контролите по време на зимната подготовка. Новият треньор на Левски Георги Дерменджиев вече определи групата си от 18 футболисти за сблъсъка, като от трите зимни попълнения – Мартин Райнов, Валери Божинов и Живко Миланов – липсва само десният бек. Юношата на Левски има болежки в прасеца, като от треньорския щаб не желаят да рискуват с него.

Очаква се повторен дебют на „Георги Аспарухов“ да направи стражът Николай Михайлов, който се завърна в родния си клуб още преди Нова година. Юношата на „сините“ обаче трябваше да навлезе в оптимална спортна форма преди да застане под рамката. По време на лагера в Кипър Михайлов проведе здрава подготовка под ръководството на новия наставник на вратарите – Димитър Иванков - и бе първа опция в контролите.

Що се касае до изходящите трансфери, най-големият такъв за „сините“ по време на зимната пауза бе продажбата на Габриел Обертан. Френската звезда отиде в турски Ерзурумспор, а клубната каса на Герена постъпи солидна сума. Левски раздели по взаимно съгласие с  Аймен Белаид, а   Ривалдиньо, Луан Виана, Алекс Боримиров,  Атанас Кабов и Иво Найденов бяха преотстъпени.

Иначе ден преди двубоя между Левски и Локомотив Пловдив, стана ясно, че на Герена е извършена още една треньорска рокада. Димитър Телкийски замени Асен Букарев като помощник на Дерменджиев.

Междувременно Локомотив Пловдив привлече Момчил Цветанов, Стамен Бояджиев, Един Бахтич и Никола Марич по време на зимната пауза. В момента няма напуснали отбора, но Симеон Райков се оказа в ролята на ненужен и в момента дори не тренира с отбора.

Лошата вест за тима на Бруно Акрапович преди началото на пролетния дял е контузията в кръстните връзки на левия бек Мустафа Абдуллахи, който ще пропусне остатъка от сезона.

За главен съдия на мача между Левски и Локомотив Пловдив бе определен Драгомир Драганов. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.