• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Правителството обсъжда втори лифт на Банско срещу по-висока такса от концесионера. Това пише "Капитал дейли" по повод проведената вчера среща между вицепремиера Валери Симеонов, министъра на околната среда Нено Димов и неправителствени организации и институции. Според версията на управляващите готвените промени ще доведат до решаване на проблема с опашките пред съществуващия лифт, но според природозащитници е възможно да "отворят вратата" за много по-мащабно застрояване в Пирин. Готвени промени в плана за управление на Пирин може да отворят вратата за по-мащабно строителство според природозащитници, отбелязва "Капитал дейли".

Вестник "24 часа" пише по темата: Втори лифт на Банско - еколозите поомекнали. Вчера вицепремиерът Симеонов е заявил, че промените единодушно са били приети и от еколозите. Той е цитирал думи на Андрей Ковачев, който е казал, че не е против изграждането на втори кабинков лифт и иска да се разреши проблемът с дългите опашки.

В интервю за вестник "Труд" кметът на община Самоков Владимир Георгиев коментира, че "не може да се развива зимен туризъм без инфраструктура". По думите му необходимо е да се приеме новият план за управление на Национален парк "Пирин".

Вестник "Сега" цитира интервю на главния секретар на МВР Младен Маринов по "Хоризонт", в което той съобщава, че "МВР купува още мобилни камери, за да дисциплинира шофьорите". Изданието допълва, че вътрешното министерство е измислило нова тактика, за да лови шофьорите, заради които стават тежки катастрофи - полицията ще започне да снима нарушителите на пътя и от коли без обозначение. Законът не забранява това, стига колата да се води служебна на полицията, допълва всекидневникът.

Взели сме болнични за 25 млн. дни за последната година и половина става ясно от данните на НОИ, цитирани от вестник "Телеграф". За първите 6 месеца на тази година българите са боледували с близо 400 хиляди дни повече в сравнение със същия период на миналата година. Работодателски организации предупреждават, че до края на декември броят на болничните ще се увеличи заради сливането на празниците от недобросъвестни служители, отбелязва вестник "Телеграф".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.