• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Повдигнати са обвинения на 8 от задържаните лица при специализираната операция в Русе

Повдигнати са обвинения на 8 от задържаните лица при специализираната операция в Русе

/КРОСС/ На 8 лица от Русе са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа. 7 от тях са обвинени за участие и организиране на организирана престъпна група, която се е занимавала, от началото на 2015-та година до вчерашното им задържане, с рекет. Това каза за Агенция „Фокус" прокурор Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, във връзка с проведената вчера специализирана полицейска операция на територията на град Русе.

„Осмото задържано лице е жена, на която е повдиганото обвинение, заедно с 4 от участниците в групата, за отвличане и последващо изнудване. Отвличането е извършено на 30 март 2015 г., а отвлечения е служител на фирмата на ръководителя на групата, тъй като е бил подозиран за кражба.
Впоследствие, като е използвана сила и заплаха, е принуден да поеме имуществено задължение - да подпише
запис на заповед на стойност 100 000 лева", уточни прокурор Арнаудова.

Тя подчерта, че във вчерашния неден, под ръководството на Специализираната прокуратура са извършени 21 разпознавания на лица. Разпитани са 15 лица, двама от които с тайна самоличност. Извършени са 15 претърсвания в заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили. Извършени са и 6 лични обиска на лица.

„При тези следствени действия са открити: 4 броя метални палки; 3 пистолета, от които боен, 1 газов и един преработен от газов в боен. Открита е и една електрошокова палка, 107 патрона, 2 бр. ножове и артилерийски гръм, което представлява 400 гр. тротил", обясни прокурор Арнаудова.

По думите ѝ за държането на огнестрелните оръжия и боеприпасите има отделни повдигнати обвинения. „Днес, в 13.00 часа, се очаква Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд задържането под стража и на 8-те лица", обясни говорителят на главния прокурор и уточни, че ръководител на групата е братът на народния представител, който в престъплението „отвличане" е действал като подбудител.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И ЗАЩО СТЕ ПРОПУСНАЛИ ОТ КОЯ ПАРТИЯ. ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ КАТО ВАС СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ

15.10.2017 16:12:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.