• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Лудогорец унижи Ференцварош с класически резултат насред Будапеща

Лудогорец унижи Ференцварош с класически резултат насред Будапеща

/КРОСС/ Лудогорец изигра чудесен мач и срази Ференцварош с 3:0 като гост в Будапеща в двубой от втори кръг в група Н на турнира Лига Европа. „Орлите" от Разград загубиха на два пъти от същия съперник по-рано този сезон, но го надиграха категорично, въпреки че играха с човек по-малко цяло полувреме.

Двубоят започна по мечтан начин за българския шампион - още в 40-ата секунди Антон Недялков проби по левия крак и с външен фалц даде страхотен пас на Джоди Лукоки, който се озова сам срещу вратаря на унгарците и успя да го преодолее. Конгоанецът се разписа във втори мач, след като се отличи веднъж и в мача срещу ЦСКА Москва (5:1). Шанс за „орлите" се откри и в 15-ата минута, но този път вратарят на Ференцварош Денеш Дибус успя да избие топката в корнер след удар на Клаудиу Кешеру.

В 40-ата минута Лудогорец отново смълча трибуните на „Групама Арена" в Будапеща. Рафаел Форстър отбеляза гол със страхотен изстрел с левия крак от пряк свободен удар, като дистанцията бе около 30 метра. Три минути по-късно обаче Лудогорец остана с човек по-малко на терена - Драгош Григоре получи втори жълт и съответно червен картон.

Домакините упражниха натиск в началните минути на втората част и в 55-ата минута бяха близо до намаляване на пасива, но стражът на българите Пламен Илиев отрази удар на Токмак Нгуен. Последният затрудни Илиев след още 4 минути, но вратарят на Лудогорец по идентичен начин спаси и тази ситуация. Преднината на „орлите" стана класическа в 64-ата минута, когато след изпълнение на корнер Рафаел Форстър се извиси над всички и с глава отбеляза втория си гол в срещата. 29-годишният бразилски защитник за първи път в кариерата си отбеляза два гола в двубой от евротурнирите. До края на срещата възпитаниците на Сергей Ребров не сътвориха почти нищо опасно и не стигнаха дори до почетен гол.

Така Лудогорец взе частичен реванш за поражението си от Ференцварош по-рано този сезон в Шампионската лига. През юли отборът от Разград загуби и двете си срещи с унгарците и отпадна от най-престижния европейски турнир. Сега тимът на Станислав Генчев води в група H на Лига Европа с пълен актив от шест точки, Еспаньол има 4, Ференцварош - 1, ЦСКА Москва - 0.
/БГНЕС

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.