• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

България срещу Англия на "Уембли": Мечтата остава жива до последния сигнал

България срещу Англия на "Уембли": Мечтата остава жива до последния сигнал

/КРОСС/ България гостува на легендарния "Уембли" в многозначителна европейска квалификация срещу Англия.

"Лъвовете" са в серия от седем поредни мача без успех, но ще потърсят чудото срещу един от фаворитите за титлата на Евро 2020.

Англичаните, които преживяват със сигурност един от най-силните си периоди в своята история, са в серия от 20 мача без загуба в европейски квалификации, а в тях записаха 17 победи и три равенства.

Интересното е, че последното поражение на "трите лъва" в квалификация за европейските финали е през далечната 2007 година с 2:3 от Хърватия, именно на "Уембли". Головата разлика на англичаните в този период е 58:9.

Тези показатели само показват, че задачата на селектираните от Красимир Балъков играчи е изключително тежка, имайки предвидима и това, че българският тим никога не е побеждавал Англия от десет мача - 4 равенства и 6 загуби, а на Острова има едва един отбелязан гол срещу осем допуснати в пет мача.

Големите звезди на Лудогорец Вандерсон и Марселиньо ще са сред титулярите. Крилото дебютира и става петият бразилец с мач за България, докато плеймейкърът на "орлите" има вече седем мача и две попадения за състава, въпреки че не е играл от три години с националната фланелка.

Техничарят тогава вкара гол при успеха с 4:3 над Люксембург, но след мачовете с Франция (1:4) и Швеция (0:3) не попадаше в плановете на Петър Хубчев.

Навършилият 35 години преди две седмици бразилец ще води атаката, след като се пребори тази седмица с Божидар Краев за място в стартовите 11.

Бала разчита на бразилците и Ивелин Попов да успеят да задържат топката с качествата, самочувствието и опита, които имат, за да може да бъде спрян устрема на англичаните, които гонят трета поредна голяма победа в тази квалификационна кампания след разгромите с 5:0 над Чехия и 5:1 над Черна гора в Подгорица.

България може да има още един пълен дебютант сред титулярите. Става въпрос за вратаря Христо Иванов, който се бори за първи минути с екипа за сметка на Пламен Илиев (13 мача). 37-годишният страж има реален шанс да започне срещата. Именно това бе една от последните дилеми пред Балъков, който ще заложи на 5-4-1.

Полевите играчи се очаква да бъдат Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Недялков, а Георги Сърмов да играе малко пред централните защитници и във фаза защита се очаква да им помага. Капитанът Ивелин Попов, Кристиян Малинов ще са останалите вътрешни халфовеве, докато Вандерсон и Галин Иванов ще бъдат на двата фланга, докато Марселиньо се очаква да бъде изнесен най-отпред.

Само голмайсторът на Мондиал 2018 година Хари Кейн с неговите 22 гола от 39 мача с националната фланелка, се е разписвал с екипа на Англия почти колкото всички футболисти викнати от Бала, които имат общо 28 гола, но 15 от тях за Ивелин Попов в 83 мача.

Най-скъпият защитник в света Хари Магуайър ще води защитата пред Джордан Пикфорд, а Трент Александър-Арнолд и Киърън Трипиър се борят за позицията десен защитник.

Майкъл Кийн и Бен Чилуел се очаква да бъдат другите бранители Джордан Хендерсън, Рос Баркли и Деклан Райс най-вероятно ще са тримата халфове зад ударното трио Стърлинг, Кейн и Рашфорд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.