• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Глобяват фирма и тирове заради проблемите със снега по пътищата

Глобяват фирма и тирове заради проблемите със снега по пътищата

/КРОСС/ Фирмата, която не се е справила с почистването на магистрала "Струма" в неделя ще бъде глобена, обяви днес регионалният министър Петя Аврамова след заседание на щаба на институциите днес по повод тежката обстановка в страната.

Изпуснахме момента за навременното уведомяването на всички пътуващи за това, което се случва по пътищата като обстановка и като почистване, посочи Аврамова. Тя допълни, че при усложнена обстановка ще се спират тировете. В четвъртък ще има предварителна пресконференция, за да може хората да са наясно преди празниците как да пътуват и какви ще са зимните условия.

Вътрешният министър Младен Маринов обобщи, че вчера били изкарани всички възможни снегопочистващи машини и полицейски патрули. Направеният анализ показал, че обстановката е била изключително тежка, с обилен снеговалеж, на места придружен със силен вятър.

„Имаше и проблемни участъци, те са в следствие основно на водачи на тирове, които не са се съобразили със забраните, които са наложени в зимни условия с пътни знаци и са навлезли в участъци, които са забранени за движение при снеговалеж. Вследствие на това са аварирали", обясни вътрешният министър. Наложени са административни наказания и принудителни административни мерки на 30 водачи на такива превозни средства.

Глобите са в размер до 300 лв., 1 месец лишаване от правоуправление на водача, и до 3 месеца, принудителна административна мярка, моторното превозно средство се спира от движение, посочи Маринов.

Именно заради шофьор на тежкотоварен автомобил, неспазил правилата, десетки коли попаднаха в задръстване на магистрала "Хемус". Тирът аварирал и затруднил движението в продължение на часове. Част от пътуващите се оказали на километрична опашка в тунел "Витиня".

От АПИ обобщиха, че след обилен снеговалеж са нужни два часа, за да бъде изчистена една магистрала. А когато има блокирали коли и камиони, няма как почистващата техника да стигне до тях.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.