• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Лидерът на опозицията в Македония пристига в България по покана на БСП

Лидерът на опозицията в Македония пристига в България по покана на БСП

/КРОСС/ Председателят на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония пристига днес на еднодневно посещение в България. Това е първата визита на Зоран Заев в страните от региона, която има за цел да се информира съседите на Македония за политическата криза в Скопие. Заев идва у нас по покана на БСП, но ще има срещи и с представители на управляващите.

Началото на следващата седмица, според лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония Зоран Заев, ще бъде много важна за политическата развръзка на събитията в съседна Македония: „Очакваме, че с посредничеството на комисаря Хан може да бъдат намерени решения за излизане от политическата криза в Македония. Ако това не се случи, по логиката на нещата, идва възможността за създаването на специален пратеник на ЕС за Македония, които трябва да бъде гарант за хода на този процес. И заради това искаме първо да дадем шанс на политическия диалог, които трябва да започне в началото на следващата седмица в Скопие".

Според Заев България много пъти е показала, че е голям приятел на Македония: „България е голям приятел на Македония и това тя го е показвала много пъти досега, като започнете от признаването на независимостта ни, та до сега. Знам, че България, като член на ЕС, мисли доброто на Македония, независимо, дали става въпрос за ЕП или в ЕК. Каквото и да предлага България, винаги е правилно и така се прави от страна на приятел, и за приятел. Това което аз знам е, че България иска Македония да е член на ЕС и НАТО и затова страната ви иска да ни помогне, а не като на опозиция или на управляващи, а просто, като на голям приятел на Македония".

Зоран Заев разсея политическите слухове, че настоящият премиер на Македония, Никола Груевски, търси вариант да остане и в предлаганото от опозицията преходно правителство в югозападната ни съседка: „Личното ми убеждение, е че премиера няма и да иска да остане на поста си в такова преходно правителство, защото не е и съвестно да се постъпи по този начин".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.