• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Македония и Гърция подписаха договора за името на Македония

Македония и  Гърция подписаха договора за името на Македония

/КРОСС/ Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас подписаха договора между двете страни, с който се слага край на 25-годишния спор за името, предаде агенция МИА.

Договорът предвижда ерга омнес име /за всеобща употреба/ - Република Северна Македония.

Церемонията протича при засилени мерки за сигурност и в присъствието на високопоставени представители на международната общност.

Договорът е със заглавие Окончателна спогодба за решаване на различията, описани в резолюции 817 и 845 на Съвета за сигурност на ООН за прекратяване на силата на Временната спогодба от 1995 г. и за установяване на стратегическо партньорство между страните.

Снощи след тридневни дискусии в гръцкия парламент вотът на недоверие срещу правителството на премиера Алексис Ципрас, внесен от опозиционната „Нова Демокрация", бе отхвърлен със 153 гласа.

Хиляди гърци протестираха срещу споразумението пред парламента, призовавайки Ципрас да подаде оставка. Полицията използва звукови гранати и сълзотворен газ, за да попречи на демонстрантите да влязат в сградата.

Протести днес организира и опозицията в Македония.

Източник: Преспа

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Твърд македонец

А звуковият фон на "събитието" е ПРЕСПАНСКА КАМБАНА, биеща на умрело https ://bit.ly/2lj75g1 ! Подписаха се 3 бр. папки, които ги взе и отнесе ВСИЧКИТЕ гюфто-малаката - за кольо-педеро остава шишенце със зехтин, вместо вазелин, а и на последното строяване за обща снимка на сцената беше откъм страната на гюфто-малаките! Освен това се вижда докараната агитка от 5-то-разрядни евро-чиновници (дошли с раници и шопинг-дисаги като на пиги БКП-сВинетката), но липсва председатестващия ЕвроСъюза банкянския тиквун! Както липсват и шиптарските башибозуци! Да им е честит гръцкия АНШЛУС на Македония без военна сила! Също както Хитлер направи аншлуса на Австрия през март 1938, а после през септември 1938 заграби и Судетите - одобрено без съгласието на Чехословакия от тогавашна Европа в Мюнхен на 29.09.1938! По същия план сега следва гърците да завземат без войска и Пиринска Македония с подстрекателството и подкрепата на ЕвроСъюза! "Безпристрастният" американски ООН-посредник Нимиц се изказа на церемонията от гюфто-малака-катедрата - красноречив жест към плащащите му под масата и то с десетилетия! А Зоки и комунярската му банда все повече заприличват на украинските бандеровски крадливи министри - полуобразовани селски комплексари с дупедавско раболепие за власт и пари: "Пари ке ми даш - педер ке се сторам" (без да могат да догонят в простотията и крадливостта БКП-селския ахмак и мутро-милиционерски каруцар-гавазин от Банкя, а Роско прави поредната си свадба)! зоки, педер-кольо, рада, оливерчо, ... ЧЕ СИ ВИСАТ - и некой нов съселянин от Скопие на ВМРО-войводата Величко Велянов ще ги реже на живо на парчета, както режеше Стамболийски през 1923 за подписването на анти-македонската спогодба със сърбите! Изкуствени усмивки и неубедителна и лицемерна преждевременна радост, подаряване на червена вратовръзка на комуниста Ципрас! А църковните ПРЕСПАНСКИ КАМБАНИ продължават да бият на умрело и облаците се сгъстяват като пред буря!

18.06.2018 02:13:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.