• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Велизар Енчев и Боян Чуков: Подялбата на Македония е спекулация

Велизар Енчев и Боян Чуков: Подялбата на Македония е спекулация

/КРОСС/Дай Боже да е така, но не е така.

По този начин депутатът Велизар Енчев коментира изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че България има териториални претенции към Македония.

Бих искал думите на Сергей Лавров относно намеренията ни Македония да бяха истина, но за съжаление ние от години нямаме подобни териториални претенции и желания там, каза в сутрешния блок на бТВ независимият депутат.

Енчев смята, че реакцията на Русия се дължи на „Южен поток" и не е особено сполучлива. Той призова Владимир Путин да се върне към балканската политика на Леонид Брежнев, вместо да се придържа към „антиисторическата" политика на Михаил Горбачов.

Експертът Боян Чуков подчерта, че не бива страната ни да се меси активно във вътрешните работи на Македония, защото така настройваме поне половината й население срещу нас. По думите му от казаното от Лавров не се разбира кой всъщност има интерес от разпад на Македония.

Това, което каза Сергей Лавров, е, че някой смята, че има намерения за разпределението на Македония между Албания и България, но той никъде не е коментирал конкретно България, каза от своя страна анализаторът Боян Чуков. Тезата, че Македония все пак може да се разпадне със сигурност витае, посочи той и добави: Не считам, че България трябва активно да се меси във вътрешнополитическите процеси в Македония, защото единственото, което ще направим е да настроим част от македонците срещу нас.

Според Велизар Енчев една от грешките на военния министър и министър-председателя е, че обявиха, че ще изпратят част от войската на границата с Македония, за да пазят страната ни от бежанска вълна. Според него войската е трябвало да бъде пратена на българо-турската граница, където проблемите с бежанците наистина са сериозни.

Македония е една изкуствено създадена държава, която обаче има истински проблеми и като изкуствено създадена страна, тя рано или късно ще се разпадне, смята Енчев. Независимият депутат настоя: Българската политика относно присъединяването на Македония към ЕС и НАТО трябва да е абсолютно отрицателна, докато политиката на нашата югозападна съседка е на див македонизъм, опити за промяна и кражба на историята на други държави и откровено антибългарската им политика на моменти. Ако ние се съгласим да приемем тази държава с тази им политика, това би било опасно за страната ни, заяви той.

По думите му в последните 10-15 години страната ни се е отказала да защитава интересите на сънародниците ни в бившата югорепублика, а европейската политика има „нихилистични стандарти". Енчев подчерта, че 100% от славянското население на Македония е българско, а езикът е български диалект „силно сърбизиран, даже циганизиран".

Велизар Енчев попита и какво прави българската държава и в частност българската част на ВМРО, за да защитят правата и интересите на около 100 хиляди души в Македония и техните семейства, които имат български паспорти. Само допреди две години българските представители на ВМРО бяха абсолютно против дейността и политиката на партия ГЕРБ, а сега са заедно с тях в управлението, което само показва безпринципността, която витае в дейността на българските партии в последните години, посочи той.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.