• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Скандал в Скопие! Не Русия, а Гърция е наляла тайно милиони в полза на Договора от Преспа

Скандал в Скопие! Не Русия, а Гърция е наляла тайно милиони в полза на Договора от Преспа

/КРОСС/ Гръцкото министерство на външните работи имало таен фонд от 50 милиона евро за купуване на политици, журналисти и медии в Македония за промяна на името
Проруската партия „Единствена Македония" излезе с коментар относно последните разкрития от Гърция, че правителството в Атина е отделило милиони евро от тайния фонд на Министерството на външните работи за подкупи и плащания в Македония във връзка с усилията за налагане на споразумението за разрешаване на спора за името между двете страни. За това съобщава македонският портал „А1 Он", цитиран от Агенция "Фокус".

„Зоран Заев отчаяно разпространяваше лъжи за руски пари в Македония, надявайки се, че пропагандирането на тези лъжи ще му помогне на референдума. Лъжите на Заев обаче не минаха. Македонският народ и по-голямата част от гражданите масово бойкотираха референдума на 30 септември", пишат от партията.

"Истината е като шило. Върти се, върти се, а накрая излиза наяве. Истината наистина е като шило и излезе на бял свят. Разбра се, че в Македония нямало руски пари, а само гръцки пари. Благодарим на гръцките министри Панос Каменос и Никос Коцияс, които на заседание на гръцкия кабинет разкриха, че в гръцкото Министерство на външните работи имало таен фонд от 50 милиона евро за купуване на политици, журналисти и медии в Македония за промяна на името, историята и традициите на македонския народ", твърдят още от "Единствена Македония".

„И пет дни след излизането на тази скандална информация, гробното мълчание на правителството продължава. Зоран Заев да каже как и между кого са поделени тези 50 милиона евро в Македония. Някой трябва да понесе отговорност за гръцките партии и за купуване на политици, медии и журналисти в Македония", се казва в позицията на „Единствена Македония".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.