• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Изгонената Мая Манолова: Опасно е! Какво крият?

Изгонената Мая Манолова: Опасно е! Какво крият?

/КРОСС/ Омбудсманът Мая Манолова разкритикува остро членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество заради решението им да я отстранят от последното заседание.

Вчера Манолова бе изгонена от вицепремиера Валери Сименонов с аргумента, че не е поканена. Бизнесът и синдикатите не я защитиха.

"Чрез моето отстраняване те отстраняват българските граждани. Много е опасно, когато органите в държавата се капсулират. Какво крият?", запита Манолова пред Нова тв.

Вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество обсъди законови промени, които отнемат правото на миньорите да се пенсионират по-рано като хора, извършващи първа категория труд при тежки условия.

Това е било валидно до миналата година, но с премахването на определена наредба вече не важи.

"Предупредих, че за последните 80 миньори от последния останал подземен въгледобивен рудник ще има проблем", каза Манолова.

Тя изрази надежда, че водещият заседанието на Тристранката – вицепремиерът Валери Симеонов, "следващия път ще прочете и спази закона", според който омбудсманът трябва да присъства на дискусии, засягащи правата на гражданите.

"Не мога да чакам покани да си свърша работата. Мое законово задължение е да съм там, където се обсъждат правата на гражданите", беше категорична Манолова.

Тя отхвърли обвиненията на един от синдикатите за това, че е замесена в "далавера", свързана с миньорите.

"Това е недостойно поведение. Нима складирам въглища в мазето си?", отвърна Манолова.

Тя коментира и напрежението около евтанизирането на животни в Бургаско и Ямболско заради чума.

Според Манолова правата на стопаните на избитите животни са нарушени, защото не били подробно информирани за действията на властите.

Омбудсманът коментира и проблемите на хората с увреждания и техните близки.

"Реформата, която социалното министерство обеща, не се случва и няма да се случи. Апелирам към чиновниците там да поемат отговорност и да не лъжат хората. Пари се наливат, но те не стигат до хората, които наистина имат нужда от тях", категорична бе Манолова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Манол Маяв

Крайно време беше някой да сложи тази крава там кадето и е мястото. Толкова нахална и безочлива селянка е много рядко явление. Поздрави за всички членове на Тристранната комисия, а и на останалите имащи отношение към изгонването на тази овца. Тая тапанарка не я е грижа толкова за гражданите, колкото за собственото и его за да печели симпатии и привърженици за евентуални избори. Това нищожество е Омбудсман толкова, колкото баща и е китаец. Срам и позор. Нека службите да проверят имотното и материялното и състояние и тогава да видиме дали ще е такава куражлиика.

18.07.2018 16:53:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.