• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мобилно приложение ще помага на туристите в зимните ни курорти

Мобилно приложение ще помага на туристите в зимните ни курорти

/КРОСС/ Мобилно приложение ще помага на туристите в зимните ни курорти. Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по програма „Христо Ботев". От началото на декември ще заработят и виртуални приемни по примера на летните. В момента се търсят подходящите места за позиционирането им.

Да бъдем особено внимателни с предпразничните намаления, предупреди Димитър Маргаритов, често търговците злоупотребяват с невярна информация. "Когато пазаруваме от интернет, първото ни действие трябва да е проверка за съществуването на платформата. Да се убедим, че наистина насреща имаме реален търговец, в противен случай можем за останем без продукт и да се злоупотреби с кредитната ни карта. Разработват се нови правила за справяне с трансграничните нарушения, ангажират се банки и институции за по-добра защита на потребителите, каза още Маргаритов, като даде за пример гласуваните миналата седмица в Европейския парламент правила за по-добра защита в дигиталното пространство. Това не отменя собствените ни задължeния за бъдем внимателни", каза Маргаритов.

Като пример той даде, новите модерни телефони с много възможности, които могат да се превърнат в капан за по-възрастен човек, който не знае как да борави и изтегли приложение с допълнителни такси. Маргаритов напомни да купуваме техника, особено смартфони, от официален представител, това ще ни осигури при необходимост ползването както на законовата, така и на търговската гаранция.

Комисията за защита на потребителите ще активизира проверките си по Коледа и Нова година, но съветът е да внимаваме, въпреки предпразничната еуфория, защото се очакват опити за злоупотреби.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.